Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Medicii sunt aproape sa descopere pilula contraceptiva pentru barbati

Medicii sunt aproape sa descopere pilula contraceptiva pentru barbati
Descoperirea unei substante capabile sa inhibe productia de spermatozoizi ar putea conduce la obtinerea unei pilule contraceptive pentru barbati, cu efecte reversibile, fara a perturba sinteza de hormoni masculini, afirma autorii unui studiu american.


In contextul in care fabricarea unei pilule contraceptive masculine a devenit in ultimii ani o veritabila provocare pentru comunitatea stiintifica internationala, cercetatorii americani au testat cu succes o molecula - JQ1 - pe soareci, se afirma intr-un articol publicat in revista medicala Cell.
"Substanta produce o diminuare rapida si reversibila a numarului si a mobilitatii spermatozoizilor, cu efecte determinante asupra fertilitatii", afirma James Bradner, de la Institutul pentru studii impotriva cancerului Dana-Farber din Boston, coordonatorul studiului.
Fabricarea unei pilule contraceptive masculine intampina mai multe dificultati: pe langa o cerere destul de "ezitanta" din partea barbatilor pentru un astfel de produs, principala problema tine de faptul ca testiculele detin o functie dubla - productia de spermatozoizi, dar si productia de hormoni masculini, responsabili cu manifestarea caracteristicilor masculine (voce, pilozitate) -, iar savantii vor sa opreasca doar prima din cele doua functii si in mod temporar.
Dupa testarea unor combinatii androgen-progestogen, abandonate din cauza unor efecte secundare importante, cercetatorii si-au indreptat atentia spre alte substante care impiedica spermatozoizii sa fecundeze ovocitul.
Potrivit savantilor americani, injectiile zilnice cu 50-100 mg/ kg de molecule JQ1 - care inhiba proteina BRDT implicata in procesul de spermatogeneza - timp de sase saptamani, au generat un efect contraceptiv total la soarecii masculi testati.
Dupa oprirea tratamentului, fertilitatea a revenit la normal, in medie dupa trei-sase saptamani, in functie de dozele primite, fara efecte secundare si fara a influenta nivelul de testosteron al animalelor.
Niciun fenomen anormal nu a fost observat pana in prezent la urmasii acestor soareci.
Cercetatorii scotieni au anuntat, in luna mai, ca au descoperit gena Katnal 1, responsabila cu maturizarea spermatozoizilor si deci cu fertilitatea, deschizand astfel calea spre punerea la punct a unor tehnici de contraceptie masculina non-hormonale, prin intermediul unui medicament capabil sa blocheze actiunea acelei gene.
Inhibitorul JQ1 a fost produs la inceput pentru a incerca sa se trateze un tip deosebit de virulent de cancer al epidermei, iar substantele asemanatoare acestei molecule ar putea fi folosite in viitor pentru a obtine noi agenti anticancer, a precizat medicul Martin Matthew Matzuk, cooautor al studiului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pilule contraceptive

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre barbati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre masculine

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0