Meniu de post pentru o saptamana din Postul Craciunului
de
Elena Alina Constantinescu la 2016-11-28

Postul Craciunului este o perioada buna pentru eliminarea toxinelor prezente in tractul digestiv si stocate in tesuturile adipoase. Pentru ca organismul sa beneficieze de vitamine, minerale, antioxidanti, fibre si proteine este esential sa ai o alimentatie diversificata pe perioada postului si sa respecti orele de masa. Pentru ca preparatele sa aiba un gust deosebit foloseste condimente si ierburi aromate. In randurile de mai jos, iata un meniu de post pentru o saptamana din postul Craciunului.
Mic dejun: zacusca + un pahar cu suc de fructe
Pranz: chiftelute din cartofi/dovlecei/ciuperci/naut
Gustare: 2 mere
Cina: cartofi cu rozmarin la cuptor si salata de sfecla rosie
Marti
Mic dejun: hummus cu 3 felii de paine integrala
Pranz: paste cu sos de rosii si ciuperci
Gustare: migdale
Cina: supa de fasole
Miercuri
Mic dejun: 2 felii de paine prajita cu miere si un pahar cu suc natural de fructe
Pranz: sarmalute cu orez
Gustare: seminte de dovleac
Cina: ciuperci umplute cu legume
Joi
Mic dejun: fulgi de ovaz cu miere si nuci
Pranz: mancare de spanac
Gustare: mere coapte cu nuca si scortisoara
Cina: supa de linte
Vineri
Mic dejun: quinoa cu mere, scortisoara si vanilie
Pranz: supa crema de ciuperci
Gustare: 2 kiwi
Cina: orez cu legume
Sambata
Mic dejun: ceai cu doua felii de dulceata
Pranz: varza calita
Gustare: o portocala
Cina: supa crema de legume
Duminica
Mic dejun: salata de vinete cu 3 felii de paine integrala
Pranz: cartofi la cuptor cu o salata de varza
Gustare: negresa de post
Cina: ciuperci la gratar
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.85
din 5
- 10 voturi.
Comentarii articole