Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Meniul de Paste: ce alimente sunt recomandate dupa perioada postului

Meniul de Paste: ce alimente sunt recomandate dupa perioada postului
de la 2015-04-06
Meniul de Paste: ce alimente sunt recomandate dupa perioada postului

Sarbatoarea Pastelui vine dupa o lunga perioada de post, in care meniul alimentar se bazeaza preponderent pe fructe si legume, dieta care pune in repaus secretia biliara si functia hepatica.


Din acest motiv, medicii nutritionisti recomanda persoanelor cu patologie hepatica sau digestiva, dar si celor cu afectiuni cronice, sa acorde o atentie deosebita alimentatiei dupa incheierea perioadei de post si sa nu exagereze cu consumul de carne, oua sau deserturi.

"In perioada Pastelui se declanseaza sau se agraveaza, in special, problemele digestive, dar se pot acutiza sau agrava si patologiile cronice, asociate ale persoanelor respective. Astfel, se poate ajunge pana la dublarea numarului de pacienti cu probleme digestive, comparativ cu alte intervale de timp din an", explica specialistii in nutritie de la Provita.

Avertizarile sunt justificate, tinand cont ca Sarbatoarea Pastelui este sarbatorita de romani cu meniuri traditionale bogate in grasimi animale, galbenus de oua, grasimi din lapte procesate - smantana, frisca sau diverse combinatii alimentare, care pot pica greu la stomac, in special persoanelor sensibile: drob, prajeli, friptura, garnituri, sosuri, prajituri. Combinatiile alimentare nesanatoase pot duce la agresiune hepatica sau complicatii ale afectiunilor existente.

Din acest motiv este important sa combinam corect alimentele: produsele traditionale, precum carnea de miel, drobul sau ouale sa fie intotdeauna servite impreuna cu legume de sezon.

Incercati sa gatiti alimentele, pe cat posibil, dietetic: la cuptor, abur, la gratar, prin fierbere si evitati prajelile sau alimentele cu un continut mare de grasimi animale sau uleiuri.

Medicii avertizeaza ca este important sa continuam dieta echilibrata si sanatoasa si dupa Paste, pentru o buna functionare a organismului.

"Odata cu trecerea de la iarna la primavara este momentul unor schimbari in alimentatie si in stilul de viata in general. Trebuie sa crestem randamentul metabolic si sa energizam organismul prin inlocuirea alimentelor consistente din sezonul rece (combinatii intre proteine animale, glucide si grasimi) cu alimente vegetale specifice primaverii. Se impune astfel o detoxifiere si o vitaminizare prin legume si fructe", recomanda specialistii in nutritie de la Provita.




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente de post

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Spune-ne opinia ta despre "Meniul de Paste: ce alimente sunt recomandate dupa perioada postului"



1 + 6 =

Cele mai citite articole

Zilnic, organismul nostru este incarcat cu toxine care provin fie din mancarea nesanatoasa pe care ...
Steve Jobs, co-fondatorul Apple, nu ne-a lasat doar o mostenire tehnologica impresionanta prin ...
Invata sa faci unul dintre cele mai iubite preparate libaneze! Iata o reteta de humus de casa ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Oamenii din ziua de azi care se cred bogati sunt de fapt saraci,-de ce pt.ca au dobindit averi ...
cred ca este foarte bine ca elevii sa functioneze ziua,capacitatea de munca noaptea nu este la ...
Ai 42 de ani. Daca ai copii esti un caz fericit. Daca nu, cu greu la varsta ta mai poti avea. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0