Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Meniul de Paste: ce alimente sunt recomandate dupa perioada postului

Meniul de Paste: ce alimente sunt recomandate dupa perioada postului
de la 2015-04-06
Meniul de Paste: ce alimente sunt recomandate dupa perioada postului

Sarbatoarea Pastelui vine dupa o lunga perioada de post, in care meniul alimentar se bazeaza preponderent pe fructe si legume, dieta care pune in repaus secretia biliara si functia hepatica.


Din acest motiv, medicii nutritionisti recomanda persoanelor cu patologie hepatica sau digestiva, dar si celor cu afectiuni cronice, sa acorde o atentie deosebita alimentatiei dupa incheierea perioadei de post si sa nu exagereze cu consumul de carne, oua sau deserturi.

"In perioada Pastelui se declanseaza sau se agraveaza, in special, problemele digestive, dar se pot acutiza sau agrava si patologiile cronice, asociate ale persoanelor respective. Astfel, se poate ajunge pana la dublarea numarului de pacienti cu probleme digestive, comparativ cu alte intervale de timp din an", explica specialistii in nutritie de la Provita.

Avertizarile sunt justificate, tinand cont ca Sarbatoarea Pastelui este sarbatorita de romani cu meniuri traditionale bogate in grasimi animale, galbenus de oua, grasimi din lapte procesate - smantana, frisca sau diverse combinatii alimentare, care pot pica greu la stomac, in special persoanelor sensibile: drob, prajeli, friptura, garnituri, sosuri, prajituri. Combinatiile alimentare nesanatoase pot duce la agresiune hepatica sau complicatii ale afectiunilor existente.

Din acest motiv este important sa combinam corect alimentele: produsele traditionale, precum carnea de miel, drobul sau ouale sa fie intotdeauna servite impreuna cu legume de sezon.

Incercati sa gatiti alimentele, pe cat posibil, dietetic: la cuptor, abur, la gratar, prin fierbere si evitati prajelile sau alimentele cu un continut mare de grasimi animale sau uleiuri.

Medicii avertizeaza ca este important sa continuam dieta echilibrata si sanatoasa si dupa Paste, pentru o buna functionare a organismului.

"Odata cu trecerea de la iarna la primavara este momentul unor schimbari in alimentatie si in stilul de viata in general. Trebuie sa crestem randamentul metabolic si sa energizam organismul prin inlocuirea alimentelor consistente din sezonul rece (combinatii intre proteine animale, glucide si grasimi) cu alimente vegetale specifice primaverii. Se impune astfel o detoxifiere si o vitaminizare prin legume si fructe", recomanda specialistii in nutritie de la Provita.




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente de post

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Spune-ne opinia ta despre "Meniul de Paste: ce alimente sunt recomandate dupa perioada postului"



10 - 7 =

Cele mai citite articole

Durerile articulare pot sa apara in orice moment, de la aplecarea dupa un pix cazut pe jos pana la ...
Orice reprezentanta a sexului frumos s-a intrebat cel putin o data in viata ei ce se intampla cand ...
Pietrele la rinichi sunt o problema de sanatate foarte frecventa. Acestea sunt formatiuni solide ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Ceaiul de ghimbir cu lamaie este foarte bun pentru slabit.
Dupa ce ai vomat cred ca e bine sa mananci crackers paine prăjită si sa bei apa ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton