Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Meniul de Paste: ce alimente sunt recomandate dupa perioada postului

de Ana-Maria Tudor la 2015-04-06
Meniul de Paste: ce alimente sunt recomandate dupa perioada postului
Sarbatoarea Pastelui vine dupa o lunga perioada de post, in care meniul alimentar se bazeaza preponderent pe fructe si legume, dieta care pune in repaus secretia biliara si functia hepatica.


Din acest motiv, medicii nutritionisti recomanda persoanelor cu patologie hepatica sau digestiva, dar si celor cu afectiuni cronice, sa acorde o atentie deosebita alimentatiei dupa incheierea perioadei de post si sa nu exagereze cu consumul de carne, oua sau deserturi.

"In perioada Pastelui se declanseaza sau se agraveaza, in special, problemele digestive, dar se pot acutiza sau agrava si patologiile cronice, asociate ale persoanelor respective. Astfel, se poate ajunge pana la dublarea numarului de pacienti cu probleme digestive, comparativ cu alte intervale de timp din an", explica specialistii in nutritie de la Provita.

Avertizarile sunt justificate, tinand cont ca Sarbatoarea Pastelui este sarbatorita de romani cu meniuri traditionale bogate in grasimi animale, galbenus de oua, grasimi din lapte procesate - smantana, frisca sau diverse combinatii alimentare, care pot pica greu la stomac, in special persoanelor sensibile: drob, prajeli, friptura, garnituri, sosuri, prajituri. Combinatiile alimentare nesanatoase pot duce la agresiune hepatica sau complicatii ale afectiunilor existente.

Din acest motiv este important sa combinam corect alimentele: produsele traditionale, precum carnea de miel, drobul sau ouale sa fie intotdeauna servite impreuna cu legume de sezon.

Incercati sa gatiti alimentele, pe cat posibil, dietetic: la cuptor, abur, la gratar, prin fierbere si evitati prajelile sau alimentele cu un continut mare de grasimi animale sau uleiuri.

Medicii avertizeaza ca este important sa continuam dieta echilibrata si sanatoasa si dupa Paste, pentru o buna functionare a organismului.

"Odata cu trecerea de la iarna la primavara este momentul unor schimbari in alimentatie si in stilul de viata in general. Trebuie sa crestem randamentul metabolic si sa energizam organismul prin inlocuirea alimentelor consistente din sezonul rece (combinatii intre proteine animale, glucide si grasimi) cu alimente vegetale specifice primaverii. Se impune astfel o detoxifiere si o vitaminizare prin legume si fructe", recomanda specialistii in nutritie de la Provita.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente de post

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0