Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mergeti des la cumparaturi?

Mergeti des la cumparaturi?
Nu degeaba studii recente facute de catre nutritionistii din Statele Unite au aratat ca persoanele care nu isi fac liste cu ce trebuie sa cumpere (strictul necesar) si care se lasa luati de valul cumparatului in nestire sunt mai predispusi la obezitate fata de cei care sunt organizati cand vine vorba de cumparaturile saptamanale. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca o lista de cumparaturi inteligenta ne ajuta sa economisim timp si bani.Decat mult si fara rost mai bine putin si de calitate! Un alt aspect important care trebuie avut in vedere atunci cand mergem la cumparaturi este cantitatea de alimente. Multa lume prefera sa mearga mai rar in supermarket si sa cumpere cantitati industriale (lucru cat se poate de gresit). Pentru a va mentine sanatosi si pentru a evita tulburarile gastro - intestinale este de preferat sa cumparati mai des si sa consumati alimentele proaspete chiar daca asta implica vizita mai frecventa la supermarket. Acest lucru se aplica in cazul fructelor si legumelor iar in ceea ce priveste carnea, aceasta poate fi pastrata la congelator o perioada mai lunga de timp. Sfaturi utile
  • Este foarte posibil ca atunci cand intocmiti lista de cumparaturi cu 10 minute inainte de a pleca la supermarket sa uitati diverse produse. Acest lucru presupune sa aveti pregatita o lista in care sa notati in decursul unei saptamani tot ceea ce va lipseste.
  • Din lista nu trebuie sa lipseasca fructele proaspete si legumele preferate deoarece acestea contin o multitudine de vitamine si minerale. Nutritionistii recomanda consumul a cel putin 2-3 fructe proaspete si prepararea unui fel de mancare la 2 zile din legume.
  • Sa nu lipseasca din lista cerealele integrale acestea reprezentand o sursa excelenta de fibre. Este demonstrat faptul ca persoanele care consuma cel putin o portie de cereale integrale au mult mai putine probleme gastro - intestinale. De asemenea dinĀ  lista trebuie taiata painea alba, aceasta fiind inlocuita cu painea integrala.
  • Produsele lactate cu procent scazut de grasime nu trebuie sa lipseasca din lista fiind extrem de importante in alimentatia zilnica datorita faptului ca in acest fel se realizeaza un aport suficient de calciu.
  • Carnea este fara doar si poate cea mai buna sursa de proteine cu valoare biologica mare si fier. Din lista nu trebuie sa lipseasca carnea slaba (pui, curcan si peste). Carnea de porc si vita este bine sa fie consumata mai rar datorita continutului crescut in grasime.
  • Uleiul de floarea soarelui este bine sa fie inlocuit cu cel de masline extravirgin.
  • Aportul hidric zilnic este de minim 2L pe zi lucru ce impune sa aveti tot timpul in casa apa (plata sau minerala dupa preferinte). Trebuie insa descurajata cumpararea sucurilor sau a bauturilor carbogazoase dulci.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0