Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Metoda simpla prin care scapi de stres, anxietate si depresie

de Alina Ilie la 2017-01-26
Metoda simpla prin care scapi de stres, anxietate si depresie
Anxietatea, depresia si stresul, trei dintre cele mai frecvente probleme de sanatate ale lumii moderne, pot fi combatute printr-o practica simpla: meditatia. Conform unui nou studiu, publicat de revista Psychiatry Research, putem practica meditatia pentru a scadea nivelul cortizolului - hormonul stresului.


Cercetatorii au descoperit ca persoanele care sufera de anxietate si practica meditatia au inregistrat un nivel scazut al hormonilor de stres, cresc functia imuna a organismului si influenteaza anumiti markeri celulari din sange asociati cu imbatranirea.

Studii anterioare au ajuns la concluzia ca meditatia aduce importante beneficii fizice si psihice si din ce in ce mai multi terapeuti recomanda aceasta practica pentru pacientii cu tulburari legate de anxietate.

Iata 2 exercitii de respiratie pentru relaxare si energizare>>

Meditatia este practicata de mii de ani si este considerata un tip de medicina complementara, relaxeaza organismul, reduce emotiile negative, reda pacea si calmul interior.

Unul dintre cele  mai importante elemente ale meditatiei este concentrarea; ea ajuta la detasarea mintii de stres si griji. Al doilea element este respiratia profunda, care are rolul de a relaxa muschii umerilor, gatului si toracelui. Al treilea element esential este ambientul linistit. Alegeti un loc cat mai retras, lipsit de zgomote exterioare.

“Una dintre cele mai simple meditatii este aceea in care ne putem concentra intreaga atentie asupra felului in care decurge respiratia, permitand astfel observarea gandurilor atunci cand apar in minte si abandonarea luptei de a le controla.  Fie ca sunt ganduri pozitive sau negative, ele sunt tranzitorii si impermanente, iar observarea lor, se face fara a judeca.

Studiile stiintifice au demonstrat ca meditatia si observarea respiratiei (meditatie Vipassana sau Mindfulness), imbunatatesc memoria, cresc creativitatea, scad starea de iritabilitate, anxietate si depresie”, afirma profesorul de yoga Dana Tupa.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.85 din 5 - 17 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre meditatie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre yoga

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre exercitii de respiratie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre anxietate

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0