Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Micul dejun, cea mai importanta masa a zilei

Micul dejun, cea mai importanta masa a zilei
Micul dejun, cea mai importanta masa a zilei

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Tel Aviv, un mic dejun copios poate preveni instalarea diabetului si a hipertensiunii arteriale, precum si a obezitatii.


Un mic dejun sanatos trebuie sa aiba un aport consistent de fibre si proteine, fiind recomandate cerealele integrale, ouale, nucile, fructele si lactatele. Micul dejun imbunatateste memoria, puterea de concentrare si starea de spirit.

Nutritionistii spun ca un mic dejun copios reduce probabilitatea de a simti nevoia unei gustari in timpul zilei, miscorand riscul de obezitate. Mai mult decat atat, spun specialistii in nutritie, contribuie la scaderea nivelului de insulina si glucoza din organism, prevenind diabetul si reducand riscul de boli cardiace.

"Studiile arata ca masa principala a zilei, micul dejun, lipseste la jumatate dintre romani. Or, este bine de stiut ca un mic dejun sanatos ne da energie, iar lipsa acestuia ne va face sa mâncam de doua ori mai mult la prânz sau seara. Sa nu creada cineva ca daca renunta la micul dejun slabeste, nici vorba de asa ceva, din contra, exista riscul de ingrasare", a explicat profesorul Nicolae Hancu, medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice.

Studiile de specialitate arata ca una dintre cauzele care duc la diagnosticarea pacientilor cu diabet zaharat este lipsa micului dejun.

"Cauzele care duc la aparitia acestei boli sunt stilul de viata nesanatos, alimentatia, lipsa de exercitiu fizic", a spus seful Centrului Clinic de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Cluj-Napoca, Ioan Andrei Veresiu.

Studiul cercetatorilor de la Universitatea Tel Aviv a fost realizat pe un esantion de 93 de femei obeze si s-a desfasurat pe parcursul a 12 saptamani. Voluntarele au fost impartite in 2 grupuri: primul grup a optat pentru un pranz copios, iar celalalt, pentru o cina bogata. In  medie, pe zi consumau 1.400 de calorii.

Astfel, grupul care a optat pentru un mic dejun copios a inregistrat o scadere a nivelurilor de grelina, un hormon al apetitului, insulina, glucoza.

Dupa incheierea studiului, persoanele care au optat pentru un mic dejun bogat au pierdut in greutate, in medie, 8,6 kilograme. Voluntarele care au optat pentru o cina copioasa au slabit, in medie, 3,5 kilograme.

De asemenea, circumferinta taliei s-a redus cu 8,3 centimetri in cazul primului grup, comparativ cu 3,8 centimetri in grupul al doilea.

Sursa: Mediafax


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mic dejun sanatos

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli cardiace

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obezitate

Spune-ne opinia ta despre "Micul dejun, cea mai importanta masa a zilei"



9 - 3 =

Cele mai citite articole

Toxinele acumulate in organism ne impiedica sa slabim, accelereaza imbatranirea pielii, produc ...
Chiar daca trupul nostru este limitat ca spatiu, resursele pe care acesta le depoziteaza sunt ...
Kilograme in exces? Probleme cu digestia? Cercetarile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Deosebit materialul. Reflecta o realitate pe care putini o pot folosii!
Mai mult de 100 de grame de fructe uscate, nuci, alune și alti samburi uleiosi ori seminte ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton