Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Micul dejun, cea mai importanta masa a zilei

de Alina Ilie la 2014-12-15
Micul dejun, cea mai importanta masa a zilei
Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Tel Aviv, un mic dejun copios poate preveni instalarea diabetului si a hipertensiunii arteriale, precum si a obezitatii.


Un mic dejun sanatos trebuie sa aiba un aport consistent de fibre si proteine, fiind recomandate cerealele integrale, ouale, nucile, fructele si lactatele. Micul dejun imbunatateste memoria, puterea de concentrare si starea de spirit.

Nutritionistii spun ca un mic dejun copios reduce probabilitatea de a simti nevoia unei gustari in timpul zilei, miscorand riscul de obezitate. Mai mult decat atat, spun specialistii in nutritie, contribuie la scaderea nivelului de insulina si glucoza din organism, prevenind diabetul si reducand riscul de boli cardiace.

"Studiile arata ca masa principala a zilei, micul dejun, lipseste la jumatate dintre romani. Or, este bine de stiut ca un mic dejun sanatos ne da energie, iar lipsa acestuia ne va face sa mâncam de doua ori mai mult la prânz sau seara. Sa nu creada cineva ca daca renunta la micul dejun slabeste, nici vorba de asa ceva, din contra, exista riscul de ingrasare", a explicat profesorul Nicolae Hancu, medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice.

Studiile de specialitate arata ca una dintre cauzele care duc la diagnosticarea pacientilor cu diabet zaharat este lipsa micului dejun.

"Cauzele care duc la aparitia acestei boli sunt stilul de viata nesanatos, alimentatia, lipsa de exercitiu fizic", a spus seful Centrului Clinic de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Cluj-Napoca, Ioan Andrei Veresiu.

Studiul cercetatorilor de la Universitatea Tel Aviv a fost realizat pe un esantion de 93 de femei obeze si s-a desfasurat pe parcursul a 12 saptamani. Voluntarele au fost impartite in 2 grupuri: primul grup a optat pentru un pranz copios, iar celalalt, pentru o cina bogata. In  medie, pe zi consumau 1.400 de calorii.

Astfel, grupul care a optat pentru un mic dejun copios a inregistrat o scadere a nivelurilor de grelina, un hormon al apetitului, insulina, glucoza.

Dupa incheierea studiului, persoanele care au optat pentru un mic dejun bogat au pierdut in greutate, in medie, 8,6 kilograme. Voluntarele care au optat pentru o cina copioasa au slabit, in medie, 3,5 kilograme.

De asemenea, circumferinta taliei s-a redus cu 8,3 centimetri in cazul primului grup, comparativ cu 3,8 centimetri in grupul al doilea.

Sursa: Mediafax

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mic dejun sanatos

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mic dejun copios

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli cardiace

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obezitate

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0