Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Micul dejun ideal

Micul dejun ideal
Exista numeroase polemici privind “micul dejun ideal”: lipo-proteic sau glucido-proteic? Mai consistent ori mai sarac in calorii? Mancare calda sau rece? Micul dejun ideal, in mod evident, nu este acelasi pentru toti si, in plus, difera in functie de gradul de efort (mental si/sau fizic) si de anotimp. Putem, totusi, sa stabilim cateva criterii general valabile pentru “micul dejun ideal”: -    trebuie sa-l putem prepara usor si rapid, fiindca nu avem mult timp pentru el; -    sa contina suficiente calorii (de obicei intre 35% si 45% din totalul de calorii al zilei); -    sa includa alimente sanatoase si sa elibereze treptat energia; -    sa contina suficiente proteine, minimum 25-30% din cantitatea zilnica; -    sa includa (si) alimente calde (mai putin vara). O varianta sanatoasa de mic dejun pentru perioada friguroasa este: - un ceai din fructe de catina indulcit cu miere (ceai la care putem renunta daca suntem foarte grabiti); - un sandwich din paine integrala prajita si cu felii de ou fiert mai tare (un ou), peste al caror galbenus ati presarat seminte de in si/sau de susan, plus o frunza de varza (de preferinta rosie); - un al doilea sandwich din paine integrala prajita, cu ulei extravirgin de masline, cateva nuci/seminte crude de floarea-soarelui si o frunza de varza. Din acest exemplu, oul poate (si este bine sa) fi(e) inlocuit, in unele dimineti, cu branza/cas sau cu carne de pui la gratar, pregatita de seara (in cazul folosirii carnii, nu mai adaugati semintele de in/susan). Cu minime pregatiri facute de seara (ca sa aveti la indemana uleiul, semintele si samburii, varza, branza taiata) prepararea unui astfel de mic dejun va dura foarte putin. Exemplul de mic dejun prezentat mai sus este dimensionat pentru persoanele intre 60 si 70 kg cu nevoi energetice si proteice normale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.92 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calorii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre proteine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre micul dejun

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mic dejun

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0