Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Millennials, o generatie cu asteptari mari pe piata muncii

de Sunt Fericita la 2016-07-14
Millennials, o generatie cu asteptari mari pe piata muncii
Desi peste jumatate dintre reprezentantii generatiei Millennials sustin ca sunt multumiti cu locul lor de munca, doar 20% l-ar recomanda altor persoane, potrivit unui studiu realizat de compania iSense Solutions. De asemenea, doar jumatate dintre tineri isi doresc o cariera la actualul loc de munca.


"Multe dintre companiile care activeaza in acest moment pe piata noastra, indiferent de sectorul de activitate, se confrunta cu provocari foarte mari de recrutare si retentie a tinerilor din cohorta Millennials pentru ca nu stiu cum sa-i abordeze si sa comunice cu ei. Ne-am propus, in cel de-al doilea studiu al seriei Bold by Lowe Group, sa identificam atitudinile, asteptarile, aspiratiile si deciziile generatiei Millennials in plan profesional pentru a ne ajuta clientii sa-si dezvolte in mod eficient si adecvat brandul de angajator", spune Hortensia Nastase, Vicepresedinte Creative Services, Grupul Lowe Romania.

Studiul analizeaza doua categorii de varsta ce formeaza generatia Millennials, sub si peste 25 de ani, si ofera o comparatie intre acestia si totalul persoanelor cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani, angajate sau in cautarea unui loc de munca. Datele arata ca fidelitatea tinerilor fata de locul de munca este mai mica, acestia aflandu-se deja la al doilea (18-25 ani) sau la al treilea job (26-34 ani). Mai mult, doar 40% (18-25 ani), respectiv 49% (26-34 ani) lucreaza in domeniul in care s-au pregatit.

Este de remarcat faptul ca tinerii vor sa se indeparteze de domeniul in care lucreaza cei mai multi dintre ei: alimentatie, comert, restaurant, vanzari si turism, fiind mai interesati de domeniile IT, telecomunicatii, management, marketing si comunicare.
„Millennials sunt mai exigenti cu angajatorul si mai putin atasati de job. Cauta online informatii despre compania care ii cheama la interviu, despre posibilul viitor manager. Acum, mai mult decat oricand, este important pentru companii sa isi gestioneze imaginea de angajator si sa investeasca in programe de motivare si fidelizare a acestora”, adauga Traian Nastase, Managing Partner iSense Solutions.
Tinerilor cu varsta intre 18-25 de ani le place sa socializeze la locul de munca. Astfel, ei considera ca sunt mai sociabili la birou (80% vs. 71% total angajati), dar mai putin sociabili in viata de zi cu zi (67% vs. 71% total angajati).

Principalii factori care ii determina sa accepte un job sunt programul (48% dintre ambele categorii de varsta) si salariul (pentru 39% din 18-25 ani, respectiv 42% din 26-34 ani). Millennials de 18-25 de ani lucreaza, in medie, 8,3 ore pe zi si castiga un salariu lunar mediu de 1.388 RON, insa isi doresc sa castige cu aproximativ 1.408 RON mai mult, in timp ce tinerii din categoria 26-34 de ani lucreaza, in medie 8,7 ore pe zi, castiga aproximativ 1974 RON pe luna si isi doresc cu 1.342 RON mai mult. In schimb, doar 18% dintre cei de 26-34 de ani, respectiv 34% dintre cei de 18-25 de ani sunt multumiti de cresterile salariale din ultimele 12 luni.

In ceea ce priveste beneficiile cautate, Millennials nu se deosebesc de celelalte generatii, primele de sarbatori, de vacanta si al 13-lea salariu fiind in topul preferintelor.

Millennials se apropie de celelalte generatii si cand vine vorba despre obiective profesionale, siguranta locului de munca, veniturile mari si dezvoltarea profesionala fiind pe primele locuri, insa se remarca interesul lor mai ridicat fata de cel al altor generatii pentru pozitii de management (29% din 18-25 ani, 28% din 26-34 ani) si pentru afaceri proprii, ce le ofera mai multa libertate (32%, respectiv 31%).

De asemenea, tinerii evita companiile de stat (pana in 20% lucreaza in companii de stat vs. 37% total angajati). Cei de 18-25 de ani prefera multinationalele (41%), in timp ce Millennials de 26-34 de ani au lucrat deja in multinationale si acum vor business-uri locale (50%).

Studiul a fost realizat de compania iSense Solutions special pentru Grupul Lowe si cuprinde atat metode calitative, cat si cantitative. Astfel, au fost realizate 2 focus grupuri cu angajati intre 18-24 de ani, respectiv 26-34 de ani. Datele au fost culese online prin intermediul Panelului ResearchRomania.ro. Esantionul a fost de 770 de respondenti. Datele sunt reprezentative pentru mediul urban, pentru persoane angajate sau care intentioneaza sa se angajeze. Rezultatele au un grad de eroare de +/-3,7%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0