Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mini-enciclopedie a croissantului

Mini-enciclopedie a croissantului
Micul dejun traditional parizian include neaparat un croissant pe care il poti cumpara de la patiserie sau de la vestitele boulangerie. In Franta, croissantul se cumpara simplu si se umple cu gem acasa. In alte tari, cum ar fi Italia, Germania, se dau croissante umplute.


Croissantul apare pentru prima data mentionat intr-o carte de bucate frantuzeasca abia in 1891.
Untul este principalul ingredient din croissante si cel care face diferenta este untul nesarat. Acesta da aroma si consistenta inconfundabile.
Se spune ca regina revolutiei franceze renumita pentru „Let them eat cake” (Lasa-i sa manance tort) a spus, de fapt, „Let them eat croissant”, atuncii cand francezii se revoltau ca nu au nici macar paine.
Croissantele trebuie facute cu faina nealbita ceea ce-i da culoarea crem specifica.
Magazinele micute din Franta care vand produse de patiserie se numesc Viennoiserie au devenit simboluri ale bucatariei franceze. Sunt specializate in pain au chocolat, briose si alte dulciuri austriace.
Batalia din Viena este, probabil, cea mai cunoscuta si mai raspandita poveste despre croissant. In 1683, Viena a fost atacata de turci. Dupa cateva luni de incercare de infometare a locuitorilor acesteia, turcii au sapat un tunel pe sub  zidurile orasului. Brutarii, care munceau din greu in bucatariile lor aflate sub pamant le-au dat de stire aparatorilor orasului. Acest semnal timpuriu le-a permis vienezilor sa acopere tunelele pana nu a fost prea tarziu. Regele Ioan al III-lea al Poloniei a stat in fruntea armatei care i-a infrant pe turci si i-a fortat sa se retreaga. Pentru a celebra victoria, cativa brutari au creat un produs in forma de semiluna turceasca. I-au dat denumirea de Kipfel (germanul pentru semiluna) si au continuat sa-l prepare multi ani de atunci incolo.
Povestea de mai sus are si variante unguresti, dar este, dupa cum am vazut mai sus, si intretaiata cu Maria Atoinetta.
Versiunea cea mai veridica este aceea care-l implica pe August Zang, un ofiter de artilerie austraic care a infiintat o patiserie vieneza la paris, pe la 1839. Patiseria lui servea inclusiv kipfel si franzela. Iar legenda continua.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre croissant

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre produse de patiserie

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0