Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mituri despre ciocolata

Mituri despre ciocolata
Numele latinesc pentru "ciocolata" inseamna ''mancarea zeilor'' si, dupa cate beneficii i s-au descoperit in ultimul timp, se pare ca ciocolata este, intr-adevar hrana zeilor. Iata cateva mituri si neadevaruri care s-au strecurat in gandirea colectiva de-a lungul timpului...


Ciocolata ridica nivelul colesterolului. Acest mit a facut din cacao ingredientul nociv al multor prajituri; adevarul este ca studiile au aratat ca, desi contine unt de cacao, acesta nu are nici o legatura cu nivelurile ridicate de colesterol, ba chiar are exact efectul invers la unii oameni.
Ciocolata contine cafeina. In ciuda credintelor populare, ciocolata nu contine deloc cofeina, decat daca e vreo varietate special preparata.
Zaharul din ciocolata poate da hiperactivitate. De mult timp se vehicula ideea ca zaharul din dulciuri, inclusiv ciocolata, ii face pe copii mai activi decat in mod obisnuit. Studiile nu au certificat acest lucru si au pus hiperactivitatea pe seama altor lucruri: mediul festiv si agitat in care se consuma cantitati mari de zahar si ciocolata - petreceri, aniversari - si presupunerea parintilor ca acesta va fi efectul.
Oamenii care au diabet nu trebuie sa mai manance ciocolata. Ciocolata nu trebuie neaparat evitata de cei care au diabet. Exista variante de dulciuri care pot fi mancare in siguranta de diabetici, iar ultimele studii arata ca ciocolata neagra ar avea chiar efecte benefice asupra nivelurilor de insulina.
Ciocolata strica dintii. De fapt, nu ciocolata in sine strica dintii, ci igiena necorespunzatoare.
Ciocolata este un afrodiziac. Aztecii sunt primii care au crezut in legatura dintre dragoste si ciocolata. Studiile nu au gasit dovezi in aceasta privinta, dar se prea poate ca ciocolata sa fie considerata un aliment afrodisiac numai pentru ca este dulce, ne elibereaza de stres si creaza o stare de bine.
Ciocolata ingrasa. E un mit pe jumatate adevarat, in sensul ca daca mananci in fiecare zi cantitati uriase de ciocolata sau produse cu ciocolata, vei ajunge clar la obezitate. Studiile au aratat ca daca am consuma cate un patratel de ciocolata pe zi, cinci zile pe saptamana, indicele de masa corporala ar ajunge sa scada, chiar daca nu facem sport si mancam mai multe calorii decat in mod normal. Motivul pentru care se intampla acest lucru ramane un mister care speram ca va fi elucidat cat mai curand.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ciocolata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mituri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre afrodisiac

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0