Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Momentul adevarului. Parerile unei persoane un peu rebondie, dar simpatica foc (III)

Momentul adevarului. Parerile unei persoane un peu rebondie, dar simpatica foc (III)
In privinta numarului de kilograme din dotare pe persoana fizica, oamenii se impart in categorii multiple. Sunt cei care fie ca au, fie ca nu au cine stie ce plus de greutate se infometeaza si sunt tot timpul suparati. Pe ei, pe lume si pe grasii adevarati: "Nu se vede oare? Cum se poate suporta in halul asta?".


Apoi vin chiar cei care au probleme ponderale de-a binelea. Dintre acestia, unii sunt constienti si incearca (uneori chiar reusesc!) sa faca ceva pentru a-si ameliora starea. Regimuri alimentare, schimbarea mentalitatii, miscare si iar miscare!

Mai sunt insa si cei care au renuntat la a se mai lupta cu mecanismul corpului lor si asteapta deznodamantul, hranindu-se pe sine si hranindu-si resemnarea. 200-300 de kilograme sunt greu (uneori, imposibil) de purtat. Sunt multi aceia care ii condamna: “Dar ce-a pazit? Cum a ajuns pana acolo? De ce n-a luat masuri cand a vazut ca dezastrul se instaleaza?” Dar cine este oare detinatorul adevarului absolut?  Sa iti mai spun ca exista si unii care se simt bine in pielea lor, nu se sinchisesc de numarul kilogramelor excedentare si trec dezinvolt prin viata? Care participa la concursuri de “miss grasuta” sau “miss XXL”? Stii!

Cred insa ca normalitatea este undeva pe la mijloc. Greutatea corporala, fiind un simptom al functionarii corpului nostru, ar trebui sa ne preocupe. Trecand de frageda varsta a tineretii, cand singura ratiune a dietelor exagerate sunt masurile ideale 90-60-90, lucrurile se mai schimba! (nu, nu blamez cu usurinta tineretea, dar fii te rog sincera si apreciaza cat la suta te gandesti la frumusete si cat la suta la sanatate? Exceptand cazul, Doamne, fereste, unei boli apasatoare.).

Intelepciunea capatata odata cu varsta (pare-se!) te ajuta sa ajungi la un anumit echilibru. Prezenta unor kilograme excedentare, lipsa unei anumite mobilitati, oboseala cronica, colesterolul sau glicemia sarite in tavan, trigliceridele vraiste… Toate te ajuta sa iei decizii sanatoase asupra continutului farfuriei. 

Incepe o lupta contracronometru cu lipidele, glucidele, carbohidratii, caloriile. Un adevarat razboi cu portiile si poftele! Iar cand vreo operatie iti arata cat de subtire este linia dintre viata si moarte, incepi sa intelegi ca poti trai si fara ceafa de porc cu cartofi prajiti. (Doamnee, ce portii luam sus, pe Cioplea, cand veneam de pe munte!).

Incepi sa stii cand, cum si cata apa sa bei. Ce calitati trebuie sa aiba apa noastra cea de toate zilele. Apa care hraneste celulele, care are memorie si transmite informatii. Stii cand sa consumi fructele si in ce ordine. Stii sa-ti ajuti organismul, consumand alimente disociate. Esti mult mai atenta la indicatiile de pe ambalaje si ocolesti fructele si legumele modificate genetic. Inveti sa-ti faci singura painea, in casa, din faina cea mai sanatoasa si cu aromele care-ti plac. Si, sigur, nu uiti de cele cateva miscari de gimnastica zilnica sau de mersul pe jos.

Da, esti constienta de toate acum! Si te simti mandra atunci cand ai bifat “rezolvat” oricare dintre punctele programului tau de trai sanatos. Dar, recunoaste! Nu obosesti niciodata? Cata placere iti fac toate acestea? Cum e cand intinzi mana catre ciocolata de pe raft si imediat iti reprimi miscarea?
 
Parerea mea este ca trebuie sa ai discernamant si echilibru. Fiindca totul porneste de la creier. Ofera-i aceasta satisfactie! Ti-ai dorit ciocolata? E perfect pentru tine sa mananci o tableta (adica o bucatica). Vei scapa de obsesia ei si-ti vei satisface gustul. Iar daca ai ales una si cu continut ridicat de cacao ( peste  80%!), adica mai amaruie, atunci chiar nu mai ai nicio grija!

Si daca esti atenta, gasesti si altfel de solutii. Vegan-ul sau raw vegan-ul (hrana vie, neprocesata termic) capata din ce in ce mai multi adepti. Fericiti ca au scapat de statul langa aragaz, adeptii acestui tip de hrana inventeaza retete care de care mai sanatoase si mai hranitoare. De-a dreptul uimitoare! Pentru ei, un suc verde matinal este cel mai potrivit mic dejun. Spanac, salata, spirulina si chlorella, un pic de cacao cruda si banana, 2 stropi de miere si energia ta explodeaza. Am vazut! Am vazut cum te-ai strambat! Afla ca e de-ajuns sa incerci. Te va cuceri!

Iar ciocolata vegan, facuta cu praf de cacao cruda,  un pic de miere, pulpa de avocado, nuca si fructe de goji, nu are egal! Rivalizeaza cu cea mai fina ciocolata elvetiana! In plus, e naturala si nu ingrasa! Daca esti curioasa, intreaba-l pe Google, iti spune tot ce vrei sa stii. Sa-ti mai spun si despre autotrofi? Poate ca e prea mult pentru inceput!

Si pentru ca activitatea mentala este atat de importanta, ai grija. Transmite hranei pe care o consumi gandul ca este cea mai buna pentru organismul tau la acel moment si multumeste-i pentru binele pe care ti-l face.  Avand aceste “date de intrare”, ea nu-ti va putea face rau! Dovada:

In cartea sa ”Zero limite”, Joe Vitale povesteste despre intalnirea sa cu dr. Hew Len adeptul hawaian al  teoriei Ho’oponopono. Nu intru in amanunte, imi si imaginez dubiile unora cu privire la… dar n-are importanta. Voiam doar sa iti spun ca Hew Len accepta sa ia masa in oras, in singurul local deschis la o ora tarzie din noapte. Singura hrana disponibila la acel moment: un cheeseburger cat se poate de dubios si indigest pe deasupra.

Ce face Hew Len? O „purifica si o incarca pozitiv” – o adevarata binecuvantare! Transmite hranei din farfuria sa cele mai bune ganduri, iar bucatarului care gatise – felicitarile sale pentru cel mai gustos cheeseburger consumat la viata lui. E inutil sa va mai spun! Nimeni n-a patit nimic! Cautati sa cititi cartea! Veti afla lucruri interesante!

Concluziile mele, e drept, o persoana nicidecum 90-60-90, ci un peu rebondie, dar simpatica foc.
Dupa ceva ani si ceva experiente, incerc sa o mai dreg acum (cu regim adecvat, ceai pentru accelerarea metabolismului dimineata, afine pentru diabet, nuci pentru inima, ceai de leustean – seara, mers pe jos zilnic si dezvoltare spirituala).

Daca as fi stiut mai din timp… De aceea va impartasesc voua din experienta mea, poate cuiva ii va fi ceva de folos din toate acestea.
 
Pentru oricine se doreste sanatoasa si apta de a imbraca oricand faimoasa “little black dress”… Pentru oricine se doreste a se simti frumoasa si glamouroasa asa cum este, indiferent de varsta biologica…

Reteta contine:
-    activitate mentala pozitiva
-    echilibru in tot ceea ce faci
-    prieteni cat mai pozitivi
-    hrana sanatoasa – si pentru trup si pentru spirit
-    iubire cat cuprinde
-    bucuria de a trai.

Fiindca viata e frumoasa! Daca stii in ce culori s-o zugravesti! Ai crezut ca e pacaleala?

http://www.youtube.com/watch?v=WOcyYyxqN_g

O zi minunata iti doresc!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vegan

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre raw

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calorii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diete

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0