Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Motivul ascuns din cauza caruia ne ingrasam

Motivul ascuns din cauza caruia ne ingrasam
Ne ingrasam pentru ca mancam la ore nepotrivite, pentru ca mancam fast-food, pentru ca nu facem sport? E adevarat, dar nu in toate cazurile. Se pare ca nivelul din ce in ce mai ridicat de CO2, ca urmare a schimbarilor climatice, ii face pe oameni sa ia in greutate indiferent daca au sau nu tendinte de obezitate...


"Se crede ca oamenii predispusi la obezitate continua sa ia in greutate pentru ca fac putina miscare. Studiul nostru a demonstrat insa ca si persoanele slabe, fara astfel de predispozitie in conditiile cresterii aceleiasi concentratii de CO2/ au luat in greutate chiar mai mult decat cei supraponderali", a afirmat Lars-Georg Hersoug, unul din autorii studiului, cercetator la Centrul Medical Universitar din Copenhaga, Glostrup.
Dupa analizarea datelor cercetarii, efectuate printre mii de danezi, oamenii de stiinta au stabilit ca toate persoanele investigate, indiferent de predispozitie la ingrasare, au luat deopotriva in greutate in cei 22 de ani de observatii.
Cercetatorii danezi au colectat de asemenea si date privind greutatea a aproximativ 20.000 de animale (pisici, caini, soareci si maimute) din mai multe laboratoare de cercetare din Europa, precum si sute de rozatoare din mediul rural si urban din Statele Unite ale Americii.
S-a dovedit ca in perioada de studiu a animalelor incepand cu 2010, greutatea medie a acestora a crescut constant. "Este incredibil ca zeci de mii de vietuitoare din opt specii diferite sa ia in greutate fiecare din motive proprii. Rezultatele studiului nostru releva ca exista un factor de mediu unic - si noi credem ca este vorba de o crestere a nivelului de dioxid de carbon in atmosfera", a explicat Lars-Georg Hersoug.
De concentratia de dioxid de carbon din aerul pe care il respiram depinde echilibrul acido-bazic din sange, care influenteaza cantitatea de orexina in corp, "hormonul energiei si al apetitului", potrivit cercetatorilor danezi.
Cu toate acestea, potrivit oamenilor de stiinta, o persoana poate avea puterea de a face fata acestor factori negativi, prin aerisirea spatiilor, exercitii in aer liber si un consum suficient de legume si fructe, care sa ajute la eliminarea dioxidului de carbon in exces si la normalizarea aciditatii din sange.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre greutate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dioxid de carbon

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrasa

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0