Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mugur Isarescu - Romania este intr-o oarecare masura supraindatorata la nivelul creditelor de consum

Mugur Isarescu - Romania este intr-o oarecare masura supraindatorata la nivelul creditelor de consum
Romania este intr-o oarecare masura supraindatorata la nivelul creditelor de consum, iar orice s-ar spune ceea ce s-a intamplat in 2006-2008 nu se mai poate repeta, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).


'In privinta evolutiei creditului, au aparut doua lucruri: Banca Nationala forteaza reluarea creditarii, dar degeaba, si al doilea ca Banca Nationala forteaza creditarea in lei si tot nu se realizeaza. Nu prea este adevarat, as spune. Cu alte cuvinte, sa nu comparam o masura luata astazi de Banca Nationala cu cifra din decembrie referitoare la credite. Observam o redresare treptata a creditului acordat sectorului privat, crestere din mai 2010. Singurul care ramane pe evolutie negativa este pe creditul de consum. Creditul de consum a crescut foarte mutl anterior. Orice am zice, ne ducem in 2005-2006 in ceea ce priveste creditul de consum. Populatia s-a supraindatorat. Ceea ce s-a intamplat in 2006-2008 nu se mai poate repeta pentru ca acea dorinta de a cumpara obiecte de folosinta indelungata, masini etc. s-a temperat. Ne trebuie mai degraba autostrazi daca vrem sa mai avem unde merge cu masina', a afirmat Isarescu.

Oficialul BNR a adaugat ca bancile comerciale au, in prezent, retele de retail supradimensionate, si ca tot bancile au avut o prea mare dependenta de bancile-mama. 'N-avem cum sa vedem ca bancile vor ave pe reteaua de retail mari evolutii pozitive pentru ca datele arata altceva. Romania este intr-o oarecare masura supraindatorata. Creditul pentru locuinte evolueaza mult mai tempearate decat in anii anteriori. Exista mai multa viziune si responsabilitate. Avem o redresare treptata a creditului acordat de societatile nefinanciare corporatiilor. Bancile au retele de retail supradimensionate. Politica monetara se transmite cu o anumita intarziere. Din motive, in mare parte obiective, bancile au avut si un alt comportament. Bancile au avut o prea mare dependenta de finantarile bancilor-mama. Daca bancile si-ar prezenta datele ar vedea ce diferente majore exista. Bancile cu capital strain aveau o dependenta de 5 la 1', a explicat Guvernatorul BNR.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre banci

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre credit

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre consum

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romania

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0