Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Muraturile, aliatul sistemului imunitar in anotimpul rece

Muraturile, aliatul sistemului imunitar in anotimpul rece
Muraturile, aliatul sistemului imunitar in anotimpul rece

Considerate adevarate antibiotice naturale, muraturile sunt de nelipsit din alimentatie in sezonul rece. Bogate in nutrienti si enzime, regleaza tranzitul intestinal si contribuie la mentinerea sanatatii sistemului digestiv.


Ficatul ocupa o pozitie centrala in cadrul proceselor metabolice, avand multiple roluri. Prin continutul de probiotice, varza, gogonelele, gogosarii si castravetii murati asigura asimilarea nutrientilor din hrana, stimuleaza fluxul sucurilor digestive, imbunatatesc digestia si ard grasimile, de aceea este foarte important sa se regaseasca in alimentatie.

Mai mult, probioticele constituie factori de protectie impotriva aparitiei cancerului.

Medicul George Sireteanu a explicat pentru Gandul ca acestea intaresc sistemul imunitar, previn anemia si oboseala, mentin echilibrul microflorei intestinale si impiedica dezvoltarea bacteriilor patogene. Astfel, pot inactiva agenti patogeni periculosi care se afla in tractul digestiv, cum ar fi: Salmonela, E-coli, stafilococi.

“De asemenea,  fiind preparate fara pregatire termica, muraturile pastreaza beneficiul de antixodianti naturali ai legumelor si fructelor, neutralizeaza radicalii liberi (substante chimice produse in mod normal in organism care pot produce distrugeri celulare si pot conduce la aparitia de boli cardiace si cancer)", a declarat medicul.

Asa cum stim, muraturile pregatite in casa sunt mult mai sanatoase decat cele din comert, care sunt pline de zahar si coloranti artificiali.

“Metodele „comerciale” de conservare in otet a legumelor, fara fermentatie lactica in prealabil, nu aduc aceleasi beneficii pentru sanatatea precum muraturile facute in casa. De evitat sunt si produsele fermentate cu ajutorul enzimelor manipulate genetic”, spune medicul George Sireteanu pentru Gandul.

Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre muraturi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre probiotice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Spune-ne opinia ta despre "Muraturile, aliatul sistemului imunitar in anotimpul rece"



1 + 6 =

Cele mai citite articole

Supele si ciorbele instant sunt semipreparate cu o valoare nutritiva foarte scazuta, cu un continut ...
Dimineata este cea mai importanta perioada din zi deoarece, in functie de starea psihica pe care ...
In secolul stresului si al poluarii, interactionam zilnic cu peste 80.000 de chimicale toxice, pe ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Foarte interesant.Voi incerca si eu cu siguranta.
va rog sa ne spuneti cum se face usturoiul copt? In ulei sau la cuptor fara nimic, ce durata se ...
Eu am o relatie de 3 ani si avem ampreuna si un copil.Nu stiu de ce se tot cearta cu mine cand el ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton