Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Muzica ascultata la maximum in casti ne poate afecta auzul

de Alina Ilie la 2015-03-02
Muzica ascultata la maximum in casti ne poate afecta auzul
Folosirea tot mai frecventa a castilor este una din cauzele de pierdere a auzului in randul adolescentilor, sustin medicii ORL. Cifrele publicate de OMS arata ca 43 de milioane de oameni, cu varste între 12 si 35 de ani sufera de pierderea auzului.


Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sanatatii (OMS) peste 1,1 miliarde de tineri din intreaga lume risca sa aiba probleme auditive din cauza muzicii ascultate prea tare in casti.

"Ceea ce incercam sa facem este sa crestem gradul de constientizare referitor la o problema despre care nu se discuta destul, dar care are potentialul de a provoca daune care pot fi, de altfel, prevenite foarte usor", a declarat, pentru BBC, doctorul Etienne Krug.

Intensitatea sunetului se masoara in decibeli (dB). Limita sunetului admisibil este de 80 dB. Cu cat sunetul este mai puternic, cu atat mai repede iti este afectat auzul.

"Pe langa faptul ca este important ca volumul sunetului sa fie mentinut la niveluri joase, limitarea utilizarii dispozitivelor muzicale personale la o ora pe zi ar putea ajuta foarte mult în ce priveste reducerea expunerii la zgomot", se mai spune în raportul OMS.

In Romania, din ce in ce mai multi tineri se prezinta la medic cu probleme de auz, sustin medicii ORL.

"Ii indemn pe iubitorii de muzica sa se gandeasca la riscurile pe termen lung al ascultarii de muzica cu ajutorul unui player mp3 la volum ridicat peste nivelul sigur de 85 de decibeli, pentru ca supraexpunerea poate declansa acufena (tinitus, senzatie auditiva patologica caracterizata prin zgomote, vajaituri in urechi), si sa tina cont ca o pereche de casti audio cu frunctie de anulare a zgomotului poate face o mare diferenta", a spus Paul Breckell, director executiv al organizatiei caritabile Action on Hearing Loss, care activeaza in domeniul prevenirii problemelor de pierdere a auzului.

Sursa: Mediafax

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0