Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ne imprumutam si la anul? Emil Boc spune ca nu se vor mai lua bani de la FMI in 2012

Ne imprumutam si la anul? Emil Boc spune ca nu se vor mai lua bani de la FMI in 2012
Romania nu va avea nevoie sa traga transele din acordul cu FMI si Comisia Europeana in anul 2012, potrivit datelor economice actuale, a sustinut premierul Emil Boc.


Intr-o emisiune a TVR1, Boc a fost intrebat daca Romania va accesa transele de la FMI si CE, in conditiile in care Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, a estimat ca tara poate functiona timp de patru luni, fara sa acceseze imprumuturi.

Premierul a subliniat astfel ca Romania are la dispozitie solutia accesarii imprumuturilor de la FMI si CE in 2012, insa numai daca se va inrautati situatia economica, astfel incat Guvernul sa nu reduca salariile sau pensiile.

"Eu ii sfatuiesc pe cei de la BNR sa se ocupe de rezervele BNR si de deficitul bugetar sa se ocupe Guvernul, ma refer la consilierii guvernatorului. Pot sa va spun cu certitudine ca datele pe care le avem arata ca nu vom avea nevoie in 2012 sa accesam solutia acordului cu FMI si CE, dar daca apare acea ipoteza a inrautatirii situatiei internationale - un scenariu plauzibil pana la un punct - avem butonul pe care sa apasam, ca noi sa nu mai fim nevoiti sa reducem salarii sau pensii", a spus Boc, la TVR1.

Seful Guvernului a aratat ca priveste cu optimism prudent anul 2012."Anul viitor il privesc cu un optimism prudent. Ma refer la faptul ca anul viitor nu va fi nevoie sa operam alte masuri de austeritate care sa afecteze populatia. (...) In cazul in care va fi situatia in Europa asa cum unii spun si este posibil, noi avem acordul cu FMI si Comisia Europeana ca un element de rezerva. Nu avem in intentie sa accesam bani de la Comisia Europeana sau de la Fondul Monetar", a subliniat Emil Boc.

El a aratat ca "este cert ca in actualele conditii, daca ele nu se inrautatesc dramatic", nu va fi nevoie de accesarea transelor de la FMI si Comisia Europeana.

Pe 8 decembrie, la Sinaia, consilierul guvernatorului BNR Lucian Croitoru a afirmat ca pozitia Romaniei este una stabila si ca tara ar putea functiona fara imprumuturi cel putin patru luni.

"Eu am spus ca Romania are o pozitie stabila. Ea functioneaza in mod normal. Am precizat intr-un exercitiu intelectual ca, daca lucrurile s-ar agrava si anumite surse de finantare care sunt astazi disponibile pentru Romania nu ar mai fi, in acest caz avem la dispozitie acordul precautionar cu Uniunea Europeana si cu Banca Mondiala", a spus Croitoru, corectand o serie de afirmatii aparute in presa.

De asemenea, surse oficiale au afirmat, joi, la Sinaia, ca Ministerul de Finante ar avea un fond de rezerva (buffer) la BNR in valoare de trei miliarde de euro care ar ajunge pe o perioada de 10-12 luni.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre comisia europeana

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romania

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fmi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre transe

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0