Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noua semne ca sunteti pregatiti sa deveniti parinti

de Viorica Ghinea la 2017-08-29
Noua semne ca sunteti pregatiti sa deveniti parinti
Conceperea unui copil este una dintre cele mai dificile, dar si frumoase in acelasi timp, decizii pe care trebuie sa le ia un cuplu. Daca ati ajuns si voi la acest pas, este normal sa va intrebati daca sunteti pregatiti ori nu. Iata care sunt semnele care va demonstreaza ca puteti sa mergeti mai departe cu aceasta etapa din viata voastra.


Cum iti dai seama ca esti pregatit sa devii parinte


1. Ati luat hotararea impreuna

Intr-o relatie de cuplu sanatoasa nu sunt ignorate dorintele si nevoile partenerului. Prin urmare, daca unul dintre voi nu isi doreste acum un copil, este evident ca inca nu este pregatit pentru aceasta etapa. Prin urmare, pentru a preveni eventualele neintelegeri, discutati din timp despre conceperea unui copil.


2. Intelegeti ca un copil nu va va rezolva problemele

Daca vedeti in aducerea pe lume a unui copil o solutie pentru problemele pe care le aveti in cuplu, atunci nu este momentul sa faceti acest pas. Micutul vostru merita sa se nasca intr-o familie fericita, nu credeti?


3. Sunteti constienti ca nu ii puteti decide viitorul copilului

Imediat ce au aflat minunata veste legata de venirea pe lume a unui copil, multi parinti incep deja sa isi doreasca sa arate intr-un anume fel ori ii hotarasc deja profesia. Sunteti cu adevarat pregatiti sa deveniti parinti atunci cand stiti ca aceste lucruri nu depind de voi, astfel ca nu trebuie sa fiti frustrati daca nu se intampla chiar ceea ce va doriti.


4. Sunteti constienti de abilitatile pe care le aveti

Faptul ca va cunoasteti punctele slabe nu inseamna neaparat ca nu sunteti pregatiti pentru conceperea unui copil, ci ca sunteti constienti de ceea ce va lipseste. Acolo unde puteti sa schimbati ceva, luati atitudine. Insa, unde nu aveti ce sa faceti, acceptati ca situatia nu poate fi modificata.


5. Nu concepti un copil doar pentru ca isi doresc altii din jur

Este normal ca parintii ori bunicii vostri sa va intrebe mereu cand le veti face aceasta bucurie, insa decizia este doar a voastra. Cand veti simti ca va doriti acest lucru din suflet, atunci este momentul potrivit.


6. Realizati ca vor fi si vremuri grele

Conceperea unui copil este cea mai frumoasa realizare pe care o poate avea un om in viata, dar trebuie sa fim constienti si de responsabilitatile care vor veni dupa aceea. Daca nu va inchipuiti ca perioada respectiva va fi doar lapte si miere, atunci sunteti pregatiti sa faceti acest pas important.


7. Nu va ganditi la perioada de sarcina ca la un cosmar

Te gandesti cu repulsie la schimbarile prin care va trece corpul tau in perioada sarcinii?  Partenerul tau se ingrijoreaza prea mult in privinta schimbarile bruste de stare pe care le vei avea? Daca ai raspuns afirmativ la aceste intrebari, este clar ca niciunul dintre voi nu este pregatit nici macar 50% pentru conceperea unui bebelus.


8. Sunteti constienti de cheltuielile pe care le veti face

Dupa ce veti aduce pe lume un copil, cheltuielile voastre vor creste, asa ca trebuie sa fiti pregatiti din timp pentru provocarile financiare. Cel mic nu va avea nevoie doar de mancare, ci si de haine, jucarii si de produse de ingrijire potrivite.


9. Va informati in privinta cresterii si educatiei unui copil

Nu sunteti pregatiti sa aduceti pe lume un bebelus pana cand nu cunoasteti suficiente informatii legate despre ceea ce presupune cresterea si educarea lui. Bineinteles, cu toate acestea, tot vor exista lucruri pe care le veti trai pe propria piele. Oricat de bine va veti pregati si oricat de multe informatii va vor oferi cei din jur, tot veti avea parte si de momente neprevazute.

Ati bifat amandoi cele noua puncte de mai sus? Atunci inseamna ca sunteti pregatiti nu doar sa concepeti un copil, ci si sa ii asigurati ceea ce ii trebuie.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sarcina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre educatie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre conceperea unui copil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parinti

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0