Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu arunca hartia de cadouri! Iata cateva idei despre cum poti refolosi ambalajele care nu iti mai trebuie

Nu arunca hartia de cadouri! Iata cateva idei despre cum poti refolosi ambalajele care nu iti mai trebuie
Acum ca sarbatorile de iarna si nebunia cadourilor de Craciun s-a dus, probabil ca ai ramas cu o gramada de cutii, panglici si hartie de cadouri si ambalaje... Nu le arunca pur si simplu la gunoi. Iata cateva idei despre cum poti refolosi hartia de cadouri pentru a ajuta mediul.


1. Recicleaza, recicleaza, recicleaza. Ar trebui sa tii cont de indemnul asta nu numai cand vine vorba de hartia de cadouri, ci si in fiecare zi. Sigur ai centre care colecteaza si recicleaza hartie prin cartier sau poti apela la benele acelea mari de gunoi, unde poti arunca totul pe categorii. Daca ti-e mai usor, rupe hartia de cadouri in bucati mai mici, asa se recicleaza mai usor.

2. Ingredient in compost. O bucata de hartie facuta bucatele este un element perfect pentru o groapa cu compost, asa ca nu refuza aceasta ocazie; daca stai la bloc, intreaba-ti unul dintre prietenii care stau la curte daca vor sa refoloseasca ei hartia de cadouri.

3. Hartia de cadouri poate fi refolosita ca umplutura la impachetarea altor cadouri. Taiata sau rupta fasii, orice tip de hartie este perfecta pentru a proteja un cadou fragil, asa ca nu renunta la ea atat de usor.

4. Foloseste hartia de cadouri la obiecte handmade din papier mache. Daca esti pasionata de handmade, poti face obiecte din papier mache: de la vaze si castronase, pana la papusi ori masti traditionale. Papier mache este o tehnica prin care hartia poate fi facuta sa ia orice forma, cu ajutorul unei solutii de lipit. O reteta de lipici pentru papier mache, poate cea mai simpla, presupune amestecul de parti egale de faina si apa. Pentru a face un castron din papier mache, infasoara unul din castroanele pe care le ai in folie de plastic (pentru a-l proteja), prepara amestecul de faina si apa, rupe bucati din hartie si lasa-le putin sa se moaie, dupa care le poti lipi pe forma castronului. La final poti aplica un gloss lucios pentru a proteja forma. Cu putina indemanare, poti realiza un obiect handmade superb.

5. In cele din urma, poti refolosi hartia de cadouri pentru animale. Unele animale de companie, precum porcusorul de Guineea, cobaii sau iepurii, au nevoie de un strat protector in locul in care stau, iar hartia rupta bucatele este perfecta pentru asta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ambalaje

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hartie

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0