Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu-ti cocolosi copilul

Nu-ti cocolosi copilul
Pun pariu ca si in clasa pustiului tau sunt cativa copii care nu sunt aproape niciodata la scoala. Mai ales iarna. Sunt mereu acasa din cauza tusei sau a alergiei imaginare, tinuti in puf de parintii lor. Iar cand sunt la scoala nu se joaca si nici nu fac sport pentru ca ii doare un deget sau le-a fost putin rau ieri dimineata. Am fost coleg cu un tip care statea acasa ori de cate ori alergia lui (avea febra fanului) se inrautatea. Pierdea nenumarate ore importante, iar prietenii lui se obisnuiau fara el toata vara, asa ca toamna cand revenea nu reusea sa se mai integreze. Toate astea – pentru ce? Avea acasa o gradina uriasa, deci probabil ca starea lui ar fi fost mai buna daca ar fi venit la scoala unde aveam asfalt si dale de piatra. Sa-ti spun ceva ce am observat de-a lungul anilor. Parintii care-si tin copiii acasa de la primul stranut sunt aceiasi care nu se duc ei insisi la serviciu fie pentru ca-i doare capul, fie pentru ca au guturai. Iar copiii lor devin persoane din acelea care se vaita si se asteapta sa fie ingrijite ori de cate ori le curge putin nasul, adulti care cred ca nu trebuie sa mai lucrezi daca esti putin ciupit de raceala. Am vesti pentru acei parinti daca esti racit, vei fi racit si la serviciu si acasa. Asa ca poti foarte bine sa te duci sa lucrezi. Acelasi lucru este valabil si pentru copiii tai. Nu le faci niciun bine invatandu-i sa se astepte ca toata lumea sa se opreasca in loc pentru ei ori de cate ori nu se simt in apele lor. Si viitorii lor sefi nu-ti vor multumi nici ei, de vreme ce, cu regret, ii vor sari cu promovarea si de data aceasta pentru ca, desi munca lor e minunata, cu prezenta stau cam prost. Ce s-a intamplat cu bunele si demodatele valori ca rezistenta stoica in fata adversitatilor, simtul etic si toate celelalte? Noi, Parintii, vrem sa avem copii sanatosi si duri, nu niste fluturasi suferinzi si ciudatei. Destul de interesant e ca am lucrat, in timp, atat cu oameni pe care te puteai baza chiar si atunci cand nu le era bine, cat si cu oameni care-si luau liber la primul stranut. Si stii ceva? Cei care mergeau inainte se imbolnaveau mult mai rar decat cei care-si plangeau toata ziua de mila. Sigur ca o sa-ti tii copilul acasa daca este intr-adevar bolnav, dar altfel nu. Daca e suficient de zdravan incat sa intoarca casa cu susu-n jos, poate sa mearga si la scoala. Trebuie sa stea acasa doar atunci cand este atat de bolnav incat zace in pat sau pe canapea, sub patura. Altfel pierde si lectiile, si distractia cu prietenii, ceea ce nu-i face niciun bine. Si hai sa lasam deoparte argumentul cu „sa nu imprastie germenii la scoala“.   De unde crezi ca a luat microbul? Daca acesta e suficient de bland incat copilul sa mearga la scoala si daca doctorul nu spune altceva, e clar ca nu va face niciun rau restului clasei. Asadar, nu-ti cocolosi copilul. Fii intelegator, bineinteles – nu e foarte amuzant sa fii racit –, dar nu-l lasa sa creasca cu ideea ca a fi racit e o scuza pentru o zi libera.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0