Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu-ti mai pune ceasul sa sune! Dormi mai mult

Nu-ti mai pune ceasul sa sune! Dormi mai mult
Din ce in ce mai multe studii arata un adevar ingrijorator: privarea de somn creste riscul obezitatii. Cea mai recenta cercetare publicata luna aceasta in American Journal of Human Biology arata ca, daca nu dormim suficient, este afectat metabolismul, in asa masura, incat se poate ajunge si la dereglarea tensiunii arteriale.


Ce sa mai vorbim de modificarea apetitului, caci creste consumul de energie, conform cercetatoarei Dr. Kristen Knutson, de la Universitatea din Chicago. "Aceste concluzii ne arata ca, daca dormim prost, ne crestem riscul de a deveni obezi, diabetici si cardiaci", spune  Knutson.
Lucrarea mai sus amintita arata ca exista o legatura directa intre somnul mai scurt de sase ore si un index de masa corporala mare. Legatura este si mai stransa in cazul copiilor si a adolescentilor.
Somnul are impact si asupra reglarii apetitului, caci lipsa lui influenteaza hormonilor apetitului, grelina si leptina, cele care ne dau semnalul sa ne oprim din mancat, cand am ajuns la nivelul de satietate. Privarea de somn creste secretia de grelina si leptina, ceea ce poate duce la ingerarea mai multor alimente.
Saptamana trecuta, a fost publicat un studiu in revista Science Translational Medicine care arata ca somnul neindestulator "impotriva" ceasului biologic creste riscul de a deveni obezi si diabetici. Spre deosebire de studiile anterioare care sunt observationale sau de scurta durata, acesta a fost unul controlat, ceea ce insemna ca subiectii au fost pusi intr-un mediu controlat unde cercetatorii au putut schimba durata somnului si perioada incidentei acestuia (asemanator turelor de zi sau noapte).
Dr. Richard Simon, specialist in problematica somnului, este de parere ca, spre deosebire de parintii nostri, noi suntem mai sedentari, ceea ce se traduce prin PERICOL. In aceste conditii, a scazut nivelul activitatii fizice si consumul caloric, dar numarul de calorii ingerate, nu. Asa apar kilogramele in plus.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somn

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obezitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calorii

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0