Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O altfel de vacanta. Romania, destinatia preferata a turistilor de divort

O altfel de vacanta. Romania, destinatia preferata a turistilor de divort
Romania devine destinatia preferata a "turistilor de divort", intrucat procedurile sunt mai rapide si mai ieftine, o firma italiana oferind servicii de desfacere a casatoriei all-inclusive, cu tot cu biletele de avion, pentru echivalentul a minimum 5.000 de dolari.


Din ce in ce mai multi italieni aleg sa divorteze in alte tari membre ale Uniunii Europene, unde procedurile legale sunt mult mai simple decat in Italia, unde pentru a dizolva o casnicie sunt necesari cel putin trei ani de trait separat, noteaza New York Times (NYT).

Jurnalistii relateaza despre un cuplu care a venit la Bucuresti de la Bologna, pentru o singura zi, cu unicul scop de a semna documente de rezidenta in Romania. Cei doi soti spera ca in cateva luni casnicia lor va fi desfacuta legal.

"Un divort clasic dureaza prea mult daca intentia ta este sa-ti refaci viata si sa o iei de la capat", a declarat barbatul pentru NYT, insistand ca identitatea sa nu-i fie dezvaluita.

Oficialii si avocatiii vorbesc despre faptul ca este in crestere numarul celor care aleg sa profite de legislatia europeana si sa divorteze in alte tari pentru a evita procedurile complicate din Italia.

Practic, dupa ce obtin rezidenta, cuplurile pot cere divortul dupa doar sase luni, evitand astfel perioada de separare de trei ani, obligatorie in legislatia italiana.

Romania a devenit destinatia preferata a "turistilor de divort", potrivit oamenilor care lucreaza in acest domeniu. Ei afirma ca divortul in Romania este ieftin, rapid si procedurile sunt destul de flexibile.

"A fost usor. Abia ce am semnat", a declarat barbatul din cuplul intervievat de cei de la NYT.

Numarul italienilor care divorteaza in strainatate este greu de estimat pentru ca nu exista o statistica a autoritatilor in acest sens. Totusi, Gian Ettore Gassani, presedintele Academiei Italiene a Avocatilor pe probleme Matrimoniale, afirma ca a existat un trend crescator al numarului de italieni care divorteaza in strainatate. Din acest motiv, el afirma ca ce se intampla ar fi o infrangere a sistemului juridic italian. Asociatia pe care o conduce estimeaza ca, in ultimii cinci ani, cel putin 8.000 de cupluri de italieni au fost desfacute in strainatate.

Spania, Franta si Marea Britanie sunt si ele destinatii populare pentru divort, insa Romania este cunoscuta ca fiind o tara mai ieftina cu proceduri mai rapide. Firma care a aranjat divortul cuplului contactat de NYT, Divorzio Comodo, adica "divort usor", ofera servicii de desfacere a casatoriei rapide all-inclusive, cu tot cu biletele de avion, pentru echivalentul a minimum 5.000 de dolari americani.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romania

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre proceduri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre divort

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre rapide

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre turisti

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0