Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O inima tanara incepe in farfurie

O inima tanara incepe in farfurie
Este oare adevarat ca esti ceea ce mananci? Cand vine vorba de sanatatea inimii, raspunsul este un rasunator DA. Sa mananci corect nu inseamna a tine dieta, ceea ce implica o schimbare temporara a obiceiurilor alimentare. Inseamna a face alegeri mai bune in fiecare zi, pentru ca ele sa devina a doua ta natura. Iti prezentam cateva sugestii care sa te ajute sa ai o inima sanatoasa prin mancare.


Uita de grasimile „rele”
Stiai ca cea mai mare influenta asupra nivelurilor de colesterol este amestecul de grasimi din dieta ta, nu cantitatea de colesteol din mancare? Desie ste important sa limitezi nivelul de colesterol, mai ales daca ai diabet, doctorii spun ca cel mai mult conteaza cantitatea de grasimi trans si de grasimi saturate. Grasimile saturate se gasesc in carnea rosie, produsele lactate integrale (cum ar fi untul si smantana), galbenusurile de ou si uleiuri, ca cel de palmier si de nuca de cocos. Grasimile trans (din margarina si majoritatea dulciurilor ambalate) cresc nivelul colesterolului rau (LDL) si-l scad pe cel al colesterolului bun (HDL). Asociatia Americana pentru sanatatea Inimii recomanda ca mai putin de 7% din doza zilnica de calorii sa provina din grasimi saturate si mai putin de 1% din grasimi trans.
Mananca ulei de masline
Grasimile bune – cele mononesaturate si polinesaturate, cum ar fi uleiul de masline – pot ajuta la reducerea riscului de boala. Uleiul de masline contine un amestec potent de antioxidanti care scad LDL-ul in timp ce nu afecteaza negativ HDL-ul. Sunt indicate 2 lingurite de ulei de maslien pe zi, in salate, pus pe paine, folosit in loc de unt. Are insa multe calorii, asa ca nu exagera cu consumul lui. Nu alege varianta „light”, caci este mai procesata, ci pe cea extra-virgina.
Mergi... la pescuit
Daca nu faci deja asta, sa stii ca ar trebui sa mananci peste de doua ori pe saptamana. Vei avea parte, pe de o parte, de o sursa minunata de proteine care ajuta la dezvoltarea oaselor, muschilor, cartilagiilor, pielii si a sangelui. Corpul tau are nevoie de proteine pentru a functiona. Dar alimente cum ar fi carnea rosie care sunt bogate in proteine au si multe grasimi, ceea ce nu face bine la talie si la inima. Alege carne slaba, fara pielita in cazul puiului sau a curcanului. Si mai bine, opteaza pentru peste. Pestii grasi, ca somonul, tonul, macroul, sunt bogati in acizi grasi omega-3, grasimi benefice care ajuta la reducerea imflamatiei ce poate atrage bolile de inima. 
Legume si fructe
Fibrele sunt o componenta importanta a merelor, afinelor, morcovilor si castravetilor. Fructele si legumele au si vitamine, minerale, antioxidanti si substante fitochimice care pot preveni bolile de inima. Ca regula generala, cu cat mai puternica este culoarea, cu atat nutrientii sunt mai numerosi. Sunt bune si optiunile congelate, atata vreme cat nu au zahar, sare sau grasimi adaugate.
Gateste la gratar sau la abur
Felul in care iti prepari mancarea este la fel de important ca si ingredientele pe care le alegi. Condimenteaza-ti mancarea cu ulei de masline si evita prajirea. Pentru a mentine portiile sub control, umple-ti jumatate de farfurie cu legume. Si o farfurie mai mica te ajuta sa mananci mai putin. Mintea ta accepta portia mai mica drept suficienta, reducand tentatia de a manca prea mult.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatatea inimii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre colesterol

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0