Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O shaorma de treaba: shaorma de cod

O shaorma de treaba: shaorma de cod
Shaormaa(uummm)! Shaormaa(uummm)... Iti este pofta de shaorma! Shaorma este calea!… interzisa. Visezi, dimineata, shaorma. O cumperi, o adulmeci si, tocmai cand dai sa musti din ea, te trezesti! E cinstit?! Nuuu! Esti la dieta sau ti-ai propus sa mananci sanatos, dar, parafrazandu-l pe Poet, pentru doar 15 minute de Shaorma esti gata sa dai viata ta toata. Ei, nici chiar asa... Cat rau poate sa-ti faca o biata shaorma? Raspuns corect: deloc, ba chiar iti va face bine, daca si numai daca o prepari tu, in casa, dupa reteta de mai jos. Este bine, totusi, sa nu exagerezi nici cu acest tip de shaorma (sa consumi doar cand iti este pofta), deoarece avem lipia combinata cu carne. Ingrediente shaorma de cod: - file de cod (nu are oase; cantitatea o stabilesti in functie de numarul de shaorme si de marimea lipiilor); - lipii; - varza rosie (de furie ca tu vei fi sanatos/sanatoasa mancand-o pe ea); - ceapa alba; - muraturi dupa gust (eu prefer gogosari, conopida si morcovi, nu prea acre); - mujdei de usturoi, sau, si mai bine, ardei iute tocat marunt. Nu pune din ambele, ca se iau la cearta iar al treilea (adica tu), in loc sa castige, pierde; - ulei extravirgin din samburi de struguri, sau, daca nu ai gasit, de masline; - oregano, tarhon si sare. Preparare. Sa fie Shaorma ! Coace lipia, stropeste-o binisor cu uleiul extravirgin si imprastie-i oregano, s-o innebunesti cu parfumul sau. Vei obtine o lipie fericita! Taie pestele (dupa ce te asiguri ca nu mai misca – daca ai noroc si n-a jucat in Nemuritorul; uitasem, este deja file: de data asta ai scapat!) in bucati. Caleste codul cu putin ulei, ceapa (tot putina, tocata marunt) si tarhon uscat, dupa care mai adauga apa si fierbe-l inabusit, la foc mic, pana-l descifrezi. Restul e simplu. Un singur lucru: ceapa iti recomand sa pui si cruda, taiata pestisori (faringodinamici sau macar hidrodinamici, musai!), in shaorma. Poti consuma aceasta shaorma insotita de un vin astringent bun, mai ales daca muraturile sunt mai dulci (decat soacra). Pofta buna! Liviu Deculescu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cod

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre codul

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0