Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

O shaorma de treaba: shaorma de cod

O shaorma de treaba: shaorma de cod
O shaorma de treaba: shaorma de cod

Shaormaa(uummm)! Shaormaa(uummm)... Iti este pofta de shaorma! Shaorma este calea! interzisa. Visezi, dimineata, shaorma. O cumperi, o adulmeci si, tocmai cand dai sa musti din ea, te trezesti! E cinstit?! Nuuu! Esti la dieta sau ti-ai propus sa mananci sanatos, dar, parafrazandu-l pe Poet, pentru doar 15 minute de Shaorma esti gata sa dai viata ta toata. Ei, nici chiar asa... Cat rau poate sa-ti faca o biata shaorma? Raspuns corect: deloc, ba chiar iti va face bine, daca si numai daca o prepari tu, in casa, dupa reteta de mai jos. Este bine, totusi, sa nu exagerezi nici cu acest tip de shaorma (sa consumi doar cand iti este pofta), deoarece avem lipia combinata cu carne. Ingrediente shaorma de cod: - file de cod (nu are oase; cantitatea o stabilesti in functie de numarul de shaorme si de marimea lipiilor); - lipii; - varza rosie (de furie ca tu vei fi sanatos/sanatoasa mancand-o pe ea); - ceapa alba; - muraturi dupa gust (eu prefer gogosari, conopida si morcovi, nu prea acre); - mujdei de usturoi, sau, si mai bine, ardei iute tocat marunt. Nu pune din ambele, ca se iau la cearta iar al treilea (adica tu), in loc sa castige, pierde; - ulei extravirgin din samburi de struguri, sau, daca nu ai gasit, de masline; - oregano, tarhon si sare. Preparare. Sa fie Shaorma ! Coace lipia, stropeste-o binisor cu uleiul extravirgin si imprastie-i oregano, s-o innebunesti cu parfumul sau. Vei obtine o lipie fericita! Taie pestele (dupa ce te asiguri ca nu mai misca daca ai noroc si n-a jucat in Nemuritorul; uitasem, este deja file: de data asta ai scapat!) in bucati. Caleste codul cu putin ulei, ceapa (tot putina, tocata marunt) si tarhon uscat, dupa care mai adauga apa si fierbe-l inabusit, la foc mic, pana-l descifrezi. Restul e simplu. Un singur lucru: ceapa iti recomand sa pui si cruda, taiata pestisori (faringodinamici sau macar hidrodinamici, musai!), in shaorma. Poti consuma aceasta shaorma insotita de un vin astringent bun, mai ales daca muraturile sunt mai dulci (decat soacra). Pofta buna! Liviu Deculescu


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cod

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre codul

Spune-ne opinia ta despre "O shaorma de treaba: shaorma de cod"



9 + 9 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "O shaorma de treaba: shaorma de cod"

Marcellus Riddel @ 03-Dec-2011
"I personally don't like situations if a writer reports new content pieces to design more energizing article content. I really like mainly interersting web content by using basic, unique material."

Cele mai citite articole

Inca de acum cateva saptamani, asteptam cu nerabdare in redactie anuntarea culorii vedeta a anului ...
Asa cum se intampla la fiecare sfarsit de an, ne gandim la cum va arata calendarul sarbatorilor ...
Samponul cu bicarbonat de sodiu ofera rezultate incredibile asupra podoabei capilare la un pret ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
culoare tonica,este superba si reflecta forta pasiunea si curajul celui care o foloseste.
Articole pertinente . ti arata calea spre o sanatate care izvoraste in primul rnd din natura.
si eu am un bambus si este mare sunt dana paa
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0