Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

O shaorma de treaba: shaorma de cod

O shaorma de treaba: shaorma de cod
O shaorma de treaba: shaorma de cod

Shaormaa(uummm)! Shaormaa(uummm)... Iti este pofta de shaorma! Shaorma este calea! interzisa. Visezi, dimineata, shaorma. O cumperi, o adulmeci si, tocmai cand dai sa musti din ea, te trezesti! E cinstit?! Nuuu! Esti la dieta sau ti-ai propus sa mananci sanatos, dar, parafrazandu-l pe Poet, pentru doar 15 minute de Shaorma esti gata sa dai viata ta toata. Ei, nici chiar asa... Cat rau poate sa-ti faca o biata shaorma? Raspuns corect: deloc, ba chiar iti va face bine, daca si numai daca o prepari tu, in casa, dupa reteta de mai jos. Este bine, totusi, sa nu exagerezi nici cu acest tip de shaorma (sa consumi doar cand iti este pofta), deoarece avem lipia combinata cu carne. Ingrediente shaorma de cod: - file de cod (nu are oase; cantitatea o stabilesti in functie de numarul de shaorme si de marimea lipiilor); - lipii; - varza rosie (de furie ca tu vei fi sanatos/sanatoasa mancand-o pe ea); - ceapa alba; - muraturi dupa gust (eu prefer gogosari, conopida si morcovi, nu prea acre); - mujdei de usturoi, sau, si mai bine, ardei iute tocat marunt. Nu pune din ambele, ca se iau la cearta iar al treilea (adica tu), in loc sa castige, pierde; - ulei extravirgin din samburi de struguri, sau, daca nu ai gasit, de masline; - oregano, tarhon si sare. Preparare. Sa fie Shaorma ! Coace lipia, stropeste-o binisor cu uleiul extravirgin si imprastie-i oregano, s-o innebunesti cu parfumul sau. Vei obtine o lipie fericita! Taie pestele (dupa ce te asiguri ca nu mai misca daca ai noroc si n-a jucat in Nemuritorul; uitasem, este deja file: de data asta ai scapat!) in bucati. Caleste codul cu putin ulei, ceapa (tot putina, tocata marunt) si tarhon uscat, dupa care mai adauga apa si fierbe-l inabusit, la foc mic, pana-l descifrezi. Restul e simplu. Un singur lucru: ceapa iti recomand sa pui si cruda, taiata pestisori (faringodinamici sau macar hidrodinamici, musai!), in shaorma. Poti consuma aceasta shaorma insotita de un vin astringent bun, mai ales daca muraturile sunt mai dulci (decat soacra). Pofta buna! Liviu Deculescu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Culegere de teste rezolvate la limba romana clasa a VI-a


  Copilul dvs are examen de Evaluare Nationala la sfarsitul clasei a VI-a Pregatiti-l de nota 10 Stimate parinte Aceasta etapa prefigureaza primul examen important din viata de elev a copilului dvs admiterea la liceu Constituie “piatra de temelie” ce sta la baza unei pregatiri serioase pe care ulterior se poate construi...

Oferta Speciala
valabila 48h



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cod

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre codul

Spune-ne opinia ta despre "O shaorma de treaba: shaorma de cod"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


9 - 2 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "O shaorma de treaba: shaorma de cod"

Marcellus Riddel @ 03-Dec-2011
"I personally don't like situations if a writer reports new content pieces to design more energizing article content. I really like mainly interersting web content by using basic, unique material."

Cele mai citite articole

Te simti lipsita de energie si obosita? Esti stresata sau ai parte de o zi in care parca nimic nu ...
Deja stim ca activitati precum fumatul sau mersul prea des la solar pot duce la aparitia ...
Stim deja ca este recomandat sa consumi zilnic cel putin doi litri de apa pentru a te mentine in ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Fiti mai atenti la ceea ce publicati! Copiii intre 3 și 6 ani au nevoie de 13 ore de somn, ...
Eu folosesc uleiul de ricin in vopseaua de par .este f bun
Domnule doctor soțul meu a fost diagnosticat în urma cu 4 luni cu o bacterie ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0