Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O viata sanatoasa dupa 50 de ani

O viata sanatoasa dupa 50 de ani
Este important sa ai grija de tine orice varsta ai avea. Pe masura insa ce imbatranesti, lucrul acesta capata o importanta din ce in ce mai mare. Corpul tau are nevoie de mai multa atentie ca in primele decade ale vietii, nu numai in plan fizic, ci si mental si emotional.


1. Mananca-ti legumele.
Pe langa legume, adauga fructe, proteine, cereale integrale si multa apa. Pentru o viata sanatoasa este nevoie de alegeri sanatoase. 
2. Plimba-te.
Plimbarea este cea mai accesibila activitate fizica pe care o putem incorpora programului zilnic. Fie ca este vorba despre plimbatul cainelui sau dusul nepotilor in parc, scopul este sa tragi de tine si sa te misti. 
3. Culca-te seara mai devreme.
Este foarte important sa dormi. Nu te gandi ca doar copiii au nevoie de mult somn, ci si tu. Pune telefonul si laptopul in cealalta camera, inchide televizorul si ofera-ti relaxarea de care ai nevoie.
4. Mergi la medic.
Devine acum din ce in ce mai important sa-ti faci controale medicale regulate, pentru ca doctorul tau sa fie la curent cu evolutia bolilor tale. Vezi care este nivelul colesterolului, ce tensiune ai, daca esti predispusa la osteoporoza sau diabet. 
5. Limiteaza-ti numarul de vicii.
Pentru a-ti mentine o sanatate optima, redu consumul de alcool sau scoate-l de tot din dieta si uita de fumat, indiferent de cat de putine tigari pe zi fumezi.
6. Fii un om de societate.
Binele mental si emotional trebuie intretinut prin contacte sociale. Du-te la film cu prietenii, fa un curs de dans, iesi in oras din cand in cand.
7. Creste-ti puterea mintii.
Exerseaza-ti mintea si memoria des. Citeste, uita-te la filme, joaca table sau sah, completeaza intergrame sau Sudoku, invata o limba straina.
8. Stai p-afara.
Doar 15-20 de minute petrecute afara, facand o baie de soare, iti poate oferi vitamina D de care ai nevoie, desi trebuie oricum sa-ti intrebi medicul daca ai nevoie de vreun supliment. Cel mai bun soare este cel de dimineata, lumina calda a primelor ore ale zilei facandu-ti nivelul de serotonina sa creasca si facandu-te mai fericita.
9. Cu amorul cum stai?
Desi sunt multi care nu ar vrea sa vorbeasca despre asta, o viata sexuala activa este o parte importanta a unui stil de viata sanatos. 
10. Totul sta in atitudine.
Unul din cele mai indicate moduri de a te simti bine in legatura cu propria persoana este sa ai atitudinea necesare. Fii optimista, caci asa iti mentii echilibrul mental si emotional. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre viata sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre osteoporoza

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0