Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oamenii de stiinta au descoperit o metoda de dezarmare a virusului HIV

Oamenii de stiinta au descoperit o metoda de dezarmare a virusului HIV
Oamenii de stiinta au descoperit o metoda de "dezarmare" a virusului HIV care afecteaza sistemul imunitar si considera ca descoperirea lor deschide calea catre obtinerea unui vaccin eficient contra maladiei SIDA. Cercetatorii americani si europeni care efectueaza teste de laborator pe virusul imunodeficientei umane (HIV) au descoperit ca acest virus isi pierde capacitatea de a afecta sistemul imunitar daca specialistii reusesc sa elimine colesterolul din membrana virusului.


"E ca o armata care si-a pierdut armele dar care are inca steaguri. O alta armata poate sa o recunoasca si sa o atace", a declarat Adriano Boasso de la Imperial College London, coordonatorul acestui studiu.

Cercetatorii analizeaza deja cateva posibilitati de a se folosi de aceasta inactivare a virusului HIV pentru a dezvolta un vaccin eficient contra maladiei SIDA.

De obicei, cand o persoana este infectata cu virusul HIV, sistemul imunitar din organismul acesteia declanseaza imediat o reactie de aparare. Unii cercetatori cred ca virusul HIV face sistemul imunitar innascut sa aiba o reactie exagerata. Acest lucru slabeste urmatoarea linie de aparare a sistemului imunitar, cunoscuta sub denumirea de "reactie imunitara adaptiva".

Pentru acest studiu, ce a fost publicat, luni, in revista medicala Blood, savantii britanici au inlaturat colesterolul din membrana care inconjoara virusul si au descoperit ca acest lucru impiedica virusul HIV sa declanseze reactia sistemului imunitar innascut. In schimb, se obtine o reactie imunitara adaptiva mai puternica, orchestrata de un anumit tip de celule ale sistemului imunitar - limfocite T.

Virusul HIV se poate raspandi prin contact sexual, prin acele seringilor folosite in comun de consumatorii de droguri, prin laptele matern si prin sange. Totodata, virusul HIV este capabil sa sufere mutatii rapide si se poate ascunde de sistemul imunitar, atacand apoi celule trimise de organism pentru a-l distruge.

Virusul HIV isi formeaza membrana preluand-o de la celulele pe care le infecteaza. Aceasta membrana contine colesterol, care ajuta membrana sa ramana fluida si capabila sa interactioneze cu anumite tipuri de celule.

In mod normal, anumite celule imunitare - celule dendritice plasmacitoide (pDCs) - recunosc foarte repede virusul HIV si reactioneaza prin producerea unor semnale moleculare denumite interferoni. Aceste semnale activeaza diverse procese care sunt folositoare la inceput, dar care distrug in cele din urma sistemul imunitar, daca acesta ramane activat prea mult timp.

Daca se reuseste eliminarea colesterolului din membrana virusului HIV, acesta nu mai poate activa celulele pDCc. Prin urmare, limfocitele T, care orchestreaza reactia imunitara adaptiva, pot lupta contra virusului mult mai eficient.

Maladia SIDA ucide circa 1,8 milioane de persoane pe plan mondial in fiecare an. Aproximativ 2,6 milioane de persoane au fost infectate cu virusul HIV in 2009, iar 33,3 milioane de oameni traiesc avand acest virus in organism.

Printre cei mai mari producatori de medicamente contra virusului HIV se numara companii de prestigiu, precum Gilead Bristol Myers Squibb, Merck, Pfizer si GlaxoSmithKline.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre virus

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sistem

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre imunitar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre membrana

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre celule

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0