Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obiceiuri proaste care imbatranesc pielea prematur

Obiceiuri proaste care imbatranesc pielea prematur
Visul oricarei femei este sa aiba o piele sanatoasa si impecabila, insa asta nu se poate realiza fara anumite sacrificii si cu o grija deosebita la anumiti factori care provoaca imbatranirea prematura, de la expunerea la soare la fumat si stres.


Expunerea la soare

Razele ultraviolete nu doar coloreaza frumos suprafata pielii, ci si patrund in interior, deteriorand stratul de colagen si dezhidratand pielea. Este esential sa fie inteleasa importanta aplicarii produselor de protectie solara pentru a preveni aparitia ridurilor, pistruilor, petelor si chiar a cancerului de piele. Crema cu ecran de protectie solara trebuie aplicata in cantitati generoase, cu 30 de minute inainte de expunerea la soare, care trebuie insa sa fie evitata intre orele 10.00 si 16.00.

Fumatul

Se stie deja ca fumatul duce la aparitia prematura a ridurilor si nu doar pe fata, ci si pe corp. Semnele imbatranirii cauzate de fumat nu vor fi vizibile imediat, dar, dupa vreo 10 ani in care practici acest obicei, consecintele vor fi din pacate ireversibile. in primul rand, fumatul ingusteaza vasele de sange din straturile de la suprafata pielii, care primeste astfel mai putini nutrienti esentiali, ca vitamina A si oxigenul. Mai mult, fumatul altereaza colagenul si elastina, substante care dau rezistenta si elasticitate pielii.

Dieta nesanatoasa si dulciurile

In mod normal, pielea reflecta starea de sanatate a intregului corp. Diferite studii au aratat ca o alimentatie bogata in vitamine, minerale si antioxidanti este extrem de benefica si chiar are efect asupra aspectului pielii. Consumati fructe si legume, cereale integrale, proteine slabe si, nu in ultimul rand, acizi grasi din peste. incercati sa evitati mancarurile nesanatoase, grasimile, sarea si zaharul in exces. O dieta bogata in dulciuri afecteaza productia de colagen si elastina.

Ingrijirea incorecta a pielii

Este foarte important sa determinati ce tip de piele aveti si sa alegeti produsele de ingrijire corespunzatoare. Curatarea si hidratarea in fiecare zi, dar si exfolierea si aplicarea unei masti o data pe saptamana sunt esentiale.

Stresul

Gestionarea stresului este, de asemenea, esentiala in combaterea imbatranirii premature. Stresul sporeste riscul de boli de piele si de imbatranire prematura, pentru ca afecteaza productia de sebum. Pe termen lung, stresul duce la aparitia ridurilor la o varsta relativ timpurie. Anxietatea, depresia si lipsa somnului pot cauza, de asemenea probleme ale pielii. Relaxati-va si incercati sa faceti lucrurile care va plac.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.7 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre expunerea la soare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre imbatranirea pielii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre imbatranirea tenului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fumat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0