Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obiceiuri si superstii de Sfintii Petru si Pavel

de Sunt Fericita la 2017-06-29
Obiceiuri si superstii de Sfintii Petru si Pavel
Pe data de 29 iunie, Biserica ii sarbatoreste pe Sfintii apostoli Petru si Pavel, zi denumita popular Sanpetru de vara. In jurul acestei sarbatori circula o multime de obiceiuri, traditii si superstitii care mai de care mai interesante. Citeste in continuare ce este bine sa faci conform datinelor populare romanesti!


Ce obiceiuri si superstitii este bine sa respecti de Sfintii Petru si Pavel


Povestile romanesti spun ca Sfinţii Petru şi Pavel stau in Luna, primul sta la dreapta, iar al doilea la stanga. Sanpetru este un personaj indragit in traditiile romanesti, avand in vedere ca de acesta se leaga multe snoave. Se spune ca in vremurile cand oamenii erau mai credinciosi, acesta cobora pe pamant impreuna cu Dumnezeu si ca se consultau mereu in luarea unor decizii.

Conform traditiilor si superstitiilor de Sfintii Petru si Pavel, oamenii de la sate considera ca nu este bine sa se scuture merele pana in aceasta zi, pentru a ocroti ogoarele de caderea grindinei.

Ca sa ai parte de sanatate si de spor in casa, trebuie sa mergi la biserica cu pachete formate din paine, mere si lumanari. Dupa ce vor fi sfintite in timpul slujbei, imparte-le oamenilor saraci.

Exista o superstitie legata si de oamenii care au pistrui. Se spune ca, daca acestia se spala pe fata la miezul noptii, cand canta cocosul, nu se vor mai inmulti acele pete.

O furtuna cu tunete si fulgere de Sfintii Petru si Pavel nu anunta vesti bune. Nucile si alunele vor fi viermanoase si nimeni nu se va putea atinge de acestea.

Pentru a avea noroc tot anul, traditiile si superstitiile de Sfintii Petru si Pavel spun ca este indicat sa te scoli de dimineata in fiecare zi de post. Ti se vor indeplini toate dorintele daca vezi rasaritul constelatiei Closca.

Tot in zilele de post, mamele de la tara respecta un obicei putin mai ciudat. Trebuie sa lege la gatul fetelor usturoi sau pelin ori sa le puna pe talpi. Motivul? Pentru ca ielele sa nu zapaceasca mintile copilelor.

De asemenea, se mai spune ca in aceasta zi de sarbatoare femeile nu au voie sa manance mere ca sa nu ii supere pe cei morti din familie. Tot in aceasta zi se spune ca privighetorile si cucii nu mai canta.

Tu mai cunosti si alte obiceiuri si superstitii de Sfintii Petru si Pavel?


Foto: crestinortodox.ro

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre superstitii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obiceiuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre traditii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sarbatoare

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0