Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Organele tale sunt disperate dupa aceste alimente

de Alina Negrutiu la 2014-04-30
Organele tale sunt disperate dupa aceste alimente
Apa, vitaminele, mineralele si colesterolul toate trebuie sa fie absorbite de organe si tesuturi pentru ca acestea sa functioneze corect. Mancarea ne poate oferi beneficii la nivelul sanatatii dincolo de valoarea lor nutritiva. De exemplu, fibrele previn cancerul de colon si merisoarele si afinele promoveaza sanatatea sistemului urinar. Organele tanjesc si dupa anumiti nutrienti si poftele alimentare semnalizeaza adesea locul deficientei.


Sanatatea fiecarui organ din corp este determinata de sanatatea celulelor care compun organele. Cand majoritatea celulelor sunt sanatoase, organul este sanatos. Si reversul medaliei este valid – cand majoritatea celulelor ce compun unul dintre organe sunt disfunctionale sau bolnave, organul respectiv este, cel mai probabil disfunctional.
Anumite alimente si substante sunt cunoscute pentru efectele lor specifice asupra anumitor organe. De exemplu, stim ca, daca mancam alimente care sunt bogate in acizi grasi omega-3, facem un lucru bun pentru creier. Stim si ca alimentele bogate in vitamina D promoveaza sanatatea oaselor si a dintilor. Dar este incorect sa credem ca acesti nutrienti produc doar aceste rezultate specifice. Cand mancam alimente bogate in DHA si vitamina D, acesti nutrienti ajung la toate celulele, nu numai la cele din creier, oase si dinti.
Fiecare organ este un sistem energetic complex care consta nu numai in entitatea sa anatomica, ci este corelat cu emotii, tesuturi, organe de simt, facultate mentala, culoare, clima, gust, miros si multe altele. Acestea sunt numite corespondentele organelor interne. 
Daca tanjesti dupa un anumit aliment, afli care este organul care domina si cum sa-i satisfaci foamea. Bineinteles, totul in completarea unei diete echilibrate bogate in cereale integrale, leguminoase si legume.
Plamanii poftesc dupa picant.
Guvernati de durere si depresie, oamenii dominati de plamani au tendinta de a se cocosa (sau chiar au cocoasa ceea ce arata ca aceasta zona primeste o cantitate redusa de oxigen) sau au obrajii rosii. Abuzul de zahar, produse lactate, fructe sau sucuri de fructe poate rani plamanii.
Alternativa sanatoasa: Alimentele iuti ajuta la eliminarea mucusului care se acumuelaza in plamani, asa ca mananca ridichi, varza, sparanghel, nap, morcov, ardei rosu, broccoli si spirulina pentru a detoxifia plamanii. Si alimentele bogate in fibre pot fi de mare ajutor.
Rinichii poftesc dupa sarat.
Tragi de tine la munca si, in general, mentii un anumit stil de viata sau dieta. Esti tot timpul guvernata de frica, ceea ce arde glandele suprarenale (care stau deasupra rinichilor). Cearcanele, pungile sub ochi, pierderea parului, albire prematura si parul tern, lipsit de viata sunt semne va rinichii vor sa poarte o discutie serioasa cu tine.
Alternativa sanatoasa: inlocuieste sarea de masa cu sare de mare. Imprieteneste-te cu fasolea. Alimentele bogate in magneziu calmeaza nervii, asa ca include in dieta spirulina, orzul, orezul brun, semintele de susan, broccoli, avocado, lintea, untul de arahide, bananele, caisele uscate, pepenele si pestele.
Splina si pancreasul poftesc dupa zahar.
Anxietatea si ingrijorarea te tin sub control. Suferi de probleme digestive care se manifesta la nivelul buzelor care tind sa se umfle, sa se usuce, sa fie crapate si, de obicei, sunt deosebit de rosii sau pale.
Alternativa sanatoasa: daca vei continua sa abuzezi de dulce, vei ajunge sa faci diabet sau hipoglicemie. Asa ca intoarce-te la zaharurile sanatoase din fructe si legume. Cumpara deci cartofi dulci, varza, morcovi, dovlecel, ceapa, orez brun, scortisoara, nucsoara. Bea sucul de legume pe care ti-l propunem mai jos ori de cate ori poti (seara este ideal), in fiecare zi.
Reteta: fierbe cantitati egale de ceapa fin taiata, morcovi, varza si dovlecel intr-o cantitate de apa de patru ori mai mare. Lasa sa dea in clocot 2-3 minute. Redu focul, acopera si lasa la gatit 20 de minute. Strecoara si bea supa de legume.
Ficatul pofteste la acru-amar.
Daca ficatul nu iti functioneaza la un nivel optim, esti frustrata si nervoasa. Probabil ca ai abuzat de ulei si mancaruri grase, grasimi saturate de la produse animale, lactate si oua. Uita-te ca nu cumva unghiile si ochii sa fi devenit galbene. Uneori, ochii devin cenusii, iar tenul pamantiu. Daca ai pete rosii in jurul sprancenelor, atunci sa stii ca ficatul tau este nervos la culme.
Alternativa sanatoasa: mesteca mere verzi. De asemenea, adauga la gatit cardamom, turmeric, busuioc, ghimbir, frunze de menta, capsuni, varza, conopida, broccoli, quinoa, ridichi si spirulina.
Oamenii cu inima slaba pot avea nasul rosu sau umflat. Uneori, varful nasului este umflat sau chiar verzui. Starea lor emotionala nu este una fericita si tenul le este tern. Cei care fac excese de mancaruri procesate, zahar, faina, carbohidrati simpli, carne, alcool, droguri, alimente grase sau grele isi ranesc inima. Mancatul seara tarziu si cinele copioase afecteaza si ele masina de pompat sange.
Alternativa sanatoasa: cereale integrale, ridichi, ceapa, mustar, usturoi si alimente bogate in magneziu. Mananca marar si busuioc.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.56 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0