Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Organizatia Mondiala a Sanatatii: Poliomielita se intoarce

de Alina Negrutiu la 2014-05-12
Organizatia Mondiala a Sanatatii: Poliomielita se intoarce
Alarmata de raspandirea poliomielitei in tarile fragile, supuse riscului, organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat saptamana trecuta stare de urgenta mondiala, pentru a doua oara de cand au fost impuse reglementarile care permit acest lucru, in 2007, scrie New York Times. Acum doi ani, dupa o campanie de 25 de ani prin care s-au vaccinat miliarde de copii, virusul paralizant era aproape de eradicare. Iar acum oficialii in domeniul sanatatii spun ca rezultatele bune se vor evapora, daca nu se iau masuri urgente.


Pakistanul, Siria si Camerunul au permis recent raspandirea virusului in Afghanistan, Irak si Guinea Ecuatoriala si ar fi necesare masuri extraordinare pentru a stopa maladia, spune organizatia de sanatate.
„Lucrurile merg in directia gresita si trebuie readuse la un echilibru, inainte sa se intample ceva ingrijorator”, a declarat Gregory Hartl, purtator de cuvat al OMS.
Declaratia, care a urmat restrictiile de calatorie in Pakistan, Siria si Camerun, reprezinta o noua pozitie agresiva a organizatiei. In trecut, aceasta a cedat de nenumarate ori in fata presiunii statelor membre care au cerut sa nu existe consecinte, chiar daca epidemiile isi faceau de cap in interiorul granitelor lor.
Starea de urgenta a fost declarata desi numarul cazurilor cunoscute de imbolnavire de anul acese este inca relativ mic: 68 pana la 30 aprilie, comparat cu 24 anul trecut la aceeasi data.
Ceea ce i-a alarmat pe experti este faptul ca virusul s-a miscat foarte rapid intr-o perioada in care transmiterea acestuia este, de obicei, lenta (ianuarie-aprilei).
Lupta contra virsului include, de obicei, cateva runde de vaccinare in randul copiilor mici dintr-o tara targetata. Dar agentia a spus ca toti rezidentii din Pakistan, Siria si Camerun trebuie vaccinati inainte de a calatori in strainatate si restrictia trebuie mentinuta pana la un an de la ultimul „caz exportat”.
De asemenea, se recomanda ca alte sapte tari sa-i „incurajeze” pe cei care vor sa calatoreasca sa se vaccineze: Afghanistan, Guinea Ecuatoriala, Ethiopia, Irak, Israel, Nigeria si Somalia.
Poliomielita este un virus foarte contagios care se raspandeste prin materiile fecale. Desi numai unu din 200 de cazuri duce la simptome, victimele pot suferi de paralizie sau chiar deces. Si, avand in vedere numarul mare de purtatori „silentiosi”, chiar si un caz confirmat este considerat un focar serios. Si nu exista tratament.
Desi boala ataca in principal copii, dovezile arata ca a traversat granita la purtatori adulti. 
Numarul de cazuri a scazut cu peste 99% in 1998, de la 350.000 la 406 cazuri notificate in 2013. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vaccinare

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0