Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Papusa Barbie se apropie de o femeie “adevarata”

de Sunt Fericita la 2016-02-01
Papusa Barbie se apropie de o femeie “adevarata”
Din 2016, cea mai cunoscuta papusa din lume, Barbie, apare in trei alte versiuni: Barbie inalta, Barbie mignona si Barbie cu "forme".


Lansarea noilor modele a captat atentia presei internationale, care a comentat ca Barbie - cu o istorie de 57 de ani - incepe sa devina o femeie “adevarata”, in contextul criticilor aduse, de-a lungul anilor, proportiilor „imposibile” ale celebrei papusi.
    Oana Stoianovici, coach si specialist in dezvoltare personala si feminitate, crede ca presiunea publica in crestere pentru schimbarea viziunii asupra frumusetii feminine determina companiile ca, in cele din urma, sa-si racordeze “filosofia” la tendinte.

 “Societatea actuala a inceput sa paraseasca sabloanele in care a fortat femeia sa intre, iar companiile incep sa serveasca nevoia femeii de a fi reprezentata autentic. Traim din ce in ce mai mult nevoia de fi recunoscuti si apreciati pentru unicitatea noastra. Frumusetea nu este un standard, ea se naste in ochii celui care o cauta, mai degraba decat o judeca”, declara Oana Stoianovici.

In opinia specialistului, papusa Barbie este, de fapt, un reper pentru multe fetite in devenirea lor ca femei, ceea ce poate afecta stima lor de sine. De aceea, este important ca mesajul pe care il oferim copiilor, in diverse contexte, sa puna accent pe valoarea unicitatii care deriva din diversitate.     

“Culoarea, forma si orice expresie derivata din acestea sunt acceptate ca noi standarde de frumos, asa cum sunt femeile in realitate. Ne intoarcem la normal si firesc. O femeie straluceste atunci cand are grija de ea si aloca timp pentru sufletul ei. Devine, astfel, mult mai linistita si echilibrata, ceea ce se reflecta in relatiile mai armonioase cu cei din jur.

Prin noua abordare, Barbie poate contribui la aceasta mare revolutie care inseamna ca noi, ca femei, sa nu ne mai raportam la standarde, ci sa ne acceptam si sa avem o mai mare incredere in noi insine, asa cum suntem”, declara specialistul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre barbie

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0