Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Pate din ficat de pui

Pate din ficat de pui
Pate din ficat de pui

Este o reteta geniala pentru care ai nevoie de putine ingrediente. Pateul de pui este cremos, are o textura fina si este mult mai gustos decat cel din comert.


Cauti o reteta simpla, satioasa si sanatoasa? Avem preparatul perfect pentru tine: pate din ficat de pui! Ficatul este o sursa buna de fier, vitamina A si D si este esential in alimentatia copiilor.
Pateurile din comert contin foarte multe substante nocive si foarte putin ficat. Acestea au in compozitie slanina, sorici, proteine vegetale de soia, amidon din porumb, zahar, polifosfati, guma de xantan, dextroza si lista nu se opreste aici. Exista studii care au demonstrat ca aceste substante nocive favorizeaza aparitia cancerului de colon.
Putem folosi pateul de ficat de pui si pentru prepararea unor delicioase oua umplute. Iata cum putem prepara un pate din ficat de pui extrem de gustos!
Ingrediente:
- 500 g ficat de pui;
- 80 g unt;
- 3 galbenusuri fierte;
- 1 ceapa;
- sare si piper;
- cimbru (optional).
Pate de ficat - Mod de preparare
Mai intai curatam cu atentie ficatul de pielite, il spalam bine in apa rece si il punem la fiert la foc mic, apoi adaugam ceapa tocata marunt si un praf de sare. Ceapa trebuie sa fie tocata fin pentru a nu se simti in compozitie.
Atentie: Dupa ce punem ficatul in oala, turnam apa doar cat sa-l acopere!
Fierbem ficatul pentru 25-30 de minute si luam spuma care se formeaza la suprafata apei.
Separat, intr-o craticioara, fierbem 3 oua pentru 8 minute (este important sa fie tari). Le lasam sa se raceasca, le curatam si scoatem galbenusurile pe care le vom pune intr-un bol.
In robotul de bucatarie punem ficatul (dupa ce s-a racit), galbenusurile, untul la temperatura camerei, sare si piper. Mixam cateva secunde pana obtinem o pasta omogena, fina.
Este bine sa il consumam dupa ce il tinem macar o ora la frigider (pentru a se intrepatrunde aromele).
Il servim pe felii de paine proaspata sau prajita, cu castraveciori murati.
Pofta buna!



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrediente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre galbenusuri

Spune-ne opinia ta despre "Pate din ficat de pui"



5 + 10 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "Pate din ficat de pui"

gheorghe ion @ 03-Oct-2014
"naspa,sunt alte retete mult mai bune cu: coniac,bacon etc."

Cele mai citite articole

Rigiditate si inflamatii ale articulatiilor? Osteoartrita este o boala degenerativa care duce la ...
Ridurile, cearcanele si pungile de sub ochi sunt unele dintre cele mai mari probleme ale femeilor. ...
Toxinele acumulate in organism ne impiedica sa slabim, accelereaza imbatranirea pielii, produc ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Mai mult de 100 de grame de fructe uscate, nuci, alune și alti samburi uleiosi ori seminte ...
dar lotiunea cu castravete nu usuca tenul????!

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton