Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PEDIATRUL RASPUNDE: NU te obliga nimeni sa-ti vaccinezi copilul

PEDIATRUL RASPUNDE: NU te obliga nimeni sa-ti vaccinezi copilul
Medicii spun ca vaccinarea bebelusului este foarte importanta pentru sanatatea si viata lui. Doctorul pediatru Rodica Lazar Contes iti raspunde la toate intrebarile pe care le ai in privinta schemei de vaccinare.


1. Ne poate obliga scoala sa vaccinam copilul? Noi am spus nu si ne-au cerut scrisoare medicala. Stiam ca este nevoie doar de acordul parintilor. Poate fi facut vaccinul fara stiinta noastra?
Nu se pune problema de a fi obligati de o autoritate pentru a ne vaccina copiii. Dupa parerea mea de medic se pune problema de a ne proteja copiii de boli care nu sunt eradicate ca si de a proteja colectivitatea de care face parte copilul.
2. Cat de sigure sunt vaccinurile de pe piata, avand in vedere ca sunt atatea optiuni si este imposibil sa nu ne gandim ca unele companii farmaceutice urmaresc profitul imediat?
Vaccinurile ca si medicamentele puse in vanzare pe piata controlata (Farmacii) sunt avizate de Ministerul Sanatatii ca si de alte Organizatii Europene sau Internationale. In ce priveste profitul Companiilor Farmaceutice trebuie sa ne gandim si la costurile pe care le implica activitatea de cercetare si de productie a orcarui vaccin sau orice alt medicament. In mod logic orice companie farmaceutica sau de alt profil trebuie sa aiba un profit, altfel intrand in faliment.
3. Este adevarat ca dupa administrarea vaccinului de la 12 luni apare risc crescut de autism? Am un bebe de 3 luni si jumatate, am facut vaccinul de la 2 luni, dar nu stiu cum sa procedez in continuare.
Aceasta asociere intre autism si vaccinul ROR (rujeola, oreion, rubeola) nu a fost demonstrata stiintific niciunde in lume. Autismul ca boala este cunoscut de cel putin un secol, iar vaccinarea ROR nu se face de mai mult de 20-25 ani.
4. Ce se intampla daca nu imi vaccinez copilul?
Nevaccinand copilul il expuneti la posibilitatea imbolnavirii cu boli grave ca: poliomielita, tetanosul, difteria, hepatita cu virus B, si cred ca este normal ca orice parinte sa doreasca sa-si protejeze copilul de boala.
5. Poate fi copilul vaccinat daca este bolnav?
Copilul cu boala acuta, febril nu se vaccineaza decat dupa vindecarea bolii constatata de medicul curant. Alte contraindicatii ale vaccinarii sunt bolile cronice grave (leucemii, alte boli de sange, TBC, SIDA) care sunt intotdeauna in evidenta medicului curant.

Rodica Lazar Contes, medic primar pediatrie, 0722339610, Centrul Medical Dorobanti

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.7 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatatea copilului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre autism

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0