Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Pericolele care ii pasc pe vegetarieni

Pericolele care ii pasc pe vegetarieni
Pericolele care ii pasc pe vegetarieni

Studiile arata ca dieta vegetariana creste metabolismul, facand organismul sa arda cu pana la 16% mai multe calorii in trei ore dupa masa, comparativ cu o dieta bazata pe produse din carne sau de origine animala.


Un studiu britanic recent a conchis ca IQ-ul unui copil poate oferi informatii referitoare la probabilitatea de a deveni vegetarian: cu cat IQ-ul este mai mare, cu atat este mai probabil ca respectivul copil sa devina un vegetarian. Un alt studiu arata ca persoanele care nu consuma carne rosie au un miros al corpului mai frumos si mai atragator.
Exista si anumite avertismente care le sunt date vegetarienilor:
- vegetarienii pot suferi de o lipsa de vitamina B12, vitamina care se gaseste numai in produse de origine animala. De aceea este nevoie ca periodic sa ia suplimente de vitamina B12; 
- singurele legume care contin toate cele opt tipuri de aminoacizi esentiali in cantitate suficienta sunt: fasole, lupin, soia, seminte de chia, seminte de canepa, hrisca, Amaranth si quinoa. Cu toate acestea, aminoacizii esentiali se pot obtine consumand o mare varietate de legume;
- o dieta vegetariana care se bazeaza pe seminte si nuci este mai bogata caloric decat o dieta ce include produse animale;
- unii cercetatori sustin ca oamenii nu ar fi putut evolua din punct de vedere cerebral numai cu alimente exclusiv vegetale, iar consumul de carne a reprezentat o etapa cruciala in evolutia umana;
- consumul alimentelor de origine vegetala procesate excesiv (al fainii albe si derivatelor sale, al orezului decorticat, al zaharului si dulciurilor, al margarinei, al prajelilor etc.) constituie o dieta lipsita, intr-adevar, de carne, dar foarte bogata in hidrati de carbon care ameninta pancreasul, existand un risc crescut de diabet;
- excesul de cruditati in alimentatie ii pune in pericol pe multi oameni, caci foarte putini au un sistem digestiv apt sa digere exclusiv alimente neprelucrate termic;
- lipsa proteinelor de calitate este o problema reala pentru vegetarieni, la care cea mai mare parte a proteinelor provine din leguminoase (soia, naut, linte, fasole) si din fructele oleaginoase (nuci, alune, arahide). Este necesar sa se consume, macar din cand in cand, produse lactate, oua si a polen de albine (cel mai complet aliment cu continut de aminoacizi).

Sursa foto: www.sxc.hu



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diete

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vegetarieni

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta vegetariana

Spune-ne opinia ta despre "Pericolele care ii pasc pe vegetarieni"



5 + 8 =

Cele mai citite articole

Aspectul fizic este ca o carte de vizita pentru noi, asa ca nu ar trebui sa neglijam modul in care ...
Sforaitul a devenit un cosmar atat pentru tine, cat si pentru cei dragi? Ai incercat o multime de ...
Se spune ca mersul pe jos face piciorul frumos, dar adevarul este ca beneficiile acestuia sunt mult ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Sherry Maysonave, specialist ?!? In 30 de secunde gata stie tot ?!? Daca se uita la Einstein, ...
pai astept de la voi. ma abonez acum
Super bune ! Desi am 17 ani mi.au iesit foarte bine!
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0