Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Petreci 8 ore la birou zilnic? Iata regulile de care sa tii cont pentru a limita efectele negative

de Sunt Fericita la 2015-06-17
Petreci 8 ore la birou zilnic? Iata regulile de care sa tii cont pentru a limita efectele negative
Multi spun ca munca de birou este adevarata binecuvantare. Ca doar nu dai cu sapa, nu cari saci de nisip in spinare... Stai la birou si bati la tastatura, mai redactezi un text, mai una alta, o gluma, o minciuna...


Si mai sunt si unii care spun ca munca la birou este pacatoasa rau. Ca te trezesti dupa ani de zile ca ai probleme cu coloana, ca te-ai ingrasat 20 kilograme in doi ani de zile, ca tot pui pe tine, ca esti depresiv si esti mereu obosit. Si cand urci doua etaje, obosesti de parca ai fost la maraton... Deh, dupa cum ne obisnuim.

Cred ca adevarul este undeva la mijloc. Munca la birou este un avantaj major pentru cei care stiu sa pastreze un echilibru in tot ceea ce fac.

Reguli pentru a nu resimti efectele negative ale lucrului la birou, 8 ore pe zi, majoritatea petrecute pe scaun:

1. Ridica-te cat mai des. Minim 10 minute la fiecare ora ar trebui sa le petreci in picioare. Citeste ceva in picioare. Da o fuga pana la toaleta si improspateaza-te. Mergi pana afara si stai la soare cateva minute in timp ce dai un telefon unei prietene.

2. Mananca sanatos daca vrei sa nu pui pe tine asa cum se intampla cel mai des. Adesea, tindem sa ne luam la birou cele mai mari porcarii din lume, la capitolul alimentar. De la cornuri cu creme si de fapt umplute cu margarina si pana la covrigei care nu fac altceva decat sa leneveasca sistemul digestiv... Apoi mancam si multe dulciuri si unii nu zic nu nici chipsurilor sau altor tipuri de alimente uscate si pline de calorii.

3. Nu exagera cu cafeaua. La birou merge de minune o cafea, stim... Cana aceea frumoasa cumparata de curand, cu mesaj motivational pe ea... Si ce merge mai bine decat o cafea buna, de dimineata. Apoi inca una la amiaza... Si asa te trezesti ca la varsta de 35 de ani ai avut primele pusee de afectiune cardiaca.

4. Ia gustari sanatoase si bea apa multa. Obisnuieste-te sa ai mereu pe birou ceva sanatos de mancat: fructe, o salata, alune si nuci, migdale si seminte samd, alaturi de o sticla de apa pe care sa o termini pana la finalul programului.

5. Pleaca la ora de final a programului. Statul peste program nu te ajuta cu nimic. Studiile arata ca nivelul de productivitate scade drastic dupa ora 14.00. Ajunge la limita inferioara in jurul orei 16.00, cand deja lucrezi din inertie. Pastreaza lucrurile neimportante pentru finalul programului si nu incerca sa te inviorezi cu o cafea. Cafea nu te mai poate ajuta decat sa devii mai agitat si mai nervos, nu mai creativ si mai productiv.


Succes in tot!

sursa: StockPhoto.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.57 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre munca la birou

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gustari sanatoase

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0