Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piperul negru, remediu naturist pentru nasul infundat

de Alina Ilie la 2014-09-15
Piperul negru, remediu naturist pentru nasul infundat
Piperul negru este condimentul nelipsit din orice mancare. Este util ca remediu natural pentru decongestionarea sinusurilor, iar acest lucru se datoreaza unei substante din compozitia sa numita piperina. Acest compus ii ofera aroma si te ajuta sa respiri mai bine.


Datorita aromei si a proprietatilor medicinale, piperul este cunoscut drept regele condimentelor. Piperina din compozitia sa stimuleaza functiile creierului si ajuta la imbunatatirea digestiei, ne incalzeste corpul si face sangele sa circule mai bine in organism.
Gratie proprietatilor antibacteriene combate cu succes infectiile, iar vitaminele C si K si mineralele precum mangan, fier si potasiu mentin sanatatea sistemului respirator.
Nasul infundat, insotit si de alte simptome precum dureri in gat, tuse, febra, stare de oboseala poate anunta o raceala sau gripa. Raceala poate fi cauzata si de lipsa rezistentei organismului la variatiile de temperatura.
Cand ai nasul infundat si nu poti respira, piperul negru este cea mai buna solutie. Mancarurile piperate sunt si ele cele mai bune decongestionante naturale.
Exista o multime de moduri in care poti folosi acest condiment:
- il poti adauga la supe si ciorbe, salate, tocanite, etc. Un mod de a trata nasul infundat este sa consumi supa de pui cu mult piper, seminte de chimen si usturoi deoarece va reduce congestia nazala si va dizolva mucusul;
- intr-o cana cu ceai de menta, busuioc sau cimbrisor se adauga 3 varfuri de cutit de piper negru. Se lasa la infuzat cateva minute, apoi se serveste indulcit. Efectele sunt imediate: gatul se descongestioneaza, narile se desfunda, se relaxeaza organismul.
- pentru eliberarea cailor respiratorii se pot face si inhlalatii cu piper. Adauga intr-un bol mare apa fierbinte si 2 linguri de piper. Pune un prosop mare pe cap, inspira si expira aburii fierbinti.
Este de preferat sa alegi aceasta metoda seara, inainte de culcare, pentru ca piperul ajuta la decongestionarea cailor nazale si vei putea dormi linistita.
- un remediu pentru a calma tusea seaca sau iritativa este amestecarea unei linguri de piper negru macinat cu 4 linguri de miere. Astfel, vei obtine un sirop natural. Succesul este asigurat.
Piperul negru se consuma cu moderatie, deoarece in cantitati mari poate agrava afectiuni precum gastrita hiperacida, hipertensiune.
Nu se consuma in timpul sarcinii deoarece, spun specialistii, poate provoca avorturi spontane.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre piper negru

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre condiment

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre raceala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gripa

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0