Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Pizza congelata din comert: 6 aditivi alimentari periculosi pentru sanatate

Pizza congelata din comert: 6 aditivi alimentari periculosi pentru sanatate
Pizza congelata din comert: 6 aditivi alimentari periculosi pentru sanatate

Un studiu realizat de APC Romania a demonstrat ca sortimentele de pizza congelata de pe piata sunt pline de substante chimice si aditivi alimentari.


Ce substante au fost identificate?

E120 – Carminul sau acidul carminic este un colorant rosu stralucitor care se obtine dintr-o specie de insecte numita cosenila. Poate provoca alergii, rinite, astm

E202 – Sorbat de potasiu, conservant. Este un aditiv ce irita pielea, ochii si mucoasele.

E250 – Nitritul de sodiu este un conservant artificial care se foloseste pentru inhibarea bacteriilor si pentru intensificarea culorii produselor din carne (culoarea roz a unor mezeluri si preparate afumate). Nitritul de sodiu este inclus de autoritatile europene si nord americane pe lista substantelor potential cancerigene, in special pentru tractul digestiv (stomac).

E300 – Acid ascorbic este un agent antioxidant obtinut din glucoza si care, in cantitati mari, poate produce diaree, ataca smaltul dintilor si duce la formarea calculilor la rinichi.

E452 – Polifosfatii pot provoca alergii, dereglari hormonale, boli intestinale si cresterea valorii colesterolului. Polifosfatii dezechilibreaza balanta calciu-fosfor, impiedicand fixarea calciului in oase, favorizand aparitia osteoporozei.

E621- Monoglutamatul de sodiu este un potentiator de gust si aroma. Acesta provoaca reactii alergice, dureri de cap si de gat, ameteala, greata, diaree si poate bloca asimilarea vitaminei B6 si a calciului. Nu trebuie consumat de femei insarcinate, copii, hipoglicemici, batrani sau cardiaci.

Aroma de fum – produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate.

Asadar, pentru sanatatea intregii familii, cea mai indicata este pizza preparata in casa. Pentru compozitia blatului aveti nevoie de faina integrala, apa, drojdie, ulei de masline si sare, si puteti folosite pe post de topping orice ingrediente doriti.

Foto: pixabay.com
Sursa: APC Romania




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi alimentari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre e-uri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre substante chimice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Spune-ne opinia ta despre "Pizza congelata din comert: 6 aditivi alimentari periculosi pentru sanatate"



10 - 2 =

Cele mai citite articole

Studiile au scos la iveala faptul ca femeile sunt mult mai stresate din cauza sotilor decat a ...
Atunci cand avem un organism acidic, existenta oxigenului in corp este foarte redusa si din aceasta ...
Modelele de la Victoria’s Secret sunt invidiate si admirate deopotriva pentru silueta zvelta pe ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Deficiența de Zinc poate fi fatală. Prea puțini știu cât ...
Eficienta zincului se extinde si in tratarea dermatitei si a acneei. Cresterea normala a unghiilor ...
Castravetele amar este o leguma minune eu folosesc. vand seminte castravete/ceai dau si retete este ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0