Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Placenta, prima vinovata de moartea fetala in uter

Placenta, prima vinovata de moartea fetala in uter
Moartea fetusului in uter apare cel mai des in cazul unei complicatii inregistrate in cursul sarcinii, indeosebi a unei proaste functionari a placentei, arata studiile americane publicate marti, care se ocupa de un fenomen foarte putin cercetat de stiinta.


Acum zece ani se stiau putine lucruri despre cauzele mortii fetale in uter, accident extrem de rar care implica fetusii nascuti morti de sub 20 de saptamani. Journal of the American Medical Association publica marti doua studii inedite pe aceasta tema, desfasurate pe 500 de femei intre 2006 si 2008 in cinci state americane.

Primul, desfasurat de Institutul american pentru Sanatate, arata ca, in jumatate din cazuri, moartea fetusului a fost provocata cel putin de o complicatie aparuta in timpul sarcinii. In 26% din cazuri, este implicata o proasta functionare a placentei (organul prin care se hraneste copilul), iar in 14-19%, infectii sau intoxicatii acute ale mamei. In sfarsit, in 10% din cazuri, cauza consta in malformatii fetale si disfunctii ale cordonului ombilical.

Pana acum, studiile realizate pe aceasta tema au esuat adesea din cauza ca lipseau analizele post-mortem al fetusilor, refuzate de jumatate din familii din motive psihologice sau financiare.

Tot primul studiu a aratat ca afro-americancele prezentau un risc de doua ori mai mare sa se confrunte cu acest lucru fata de albe sau hispanice. Diferenta se datoreaza in parte lipsei de control al sarcinii la femeile de culoare, insa studiul demonstreaza ca diferentele de rasa persista chiar in cazul femeilor care isi supravegheaza cu atentie sarcina.

Al doilea studiu, desfasurat de Universitatea din Texas, a pus in evidenta mai multi factori de risc: diabet, obezitate, fumat, incompatibilitate sanguina intre fetus si mama, toxicomanie si chiar rasa, varsta de peste 40 de ani sau starea de celibat.

Din cele 7.000 de decese ale fetusilor inregistrate zilnic in lume, 98% apar in tari in dezvoltare, potrivit revistei medicale The Lancet. Finlanda, cu doi fetusi nascuti morti la 1.000 de nasteri, este tara cu cel mai scazut nivel in aceasta privinta, iar Nigeria si Pakistan se afla la cealalta extremitate a listei, cu 40 de decese/1.000 de nasteri.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fetus

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sarcina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre moarte

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre placenta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre uter

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0