Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Placinta cu dovleac - reteta din caietul bunicii

Placinta cu dovleac - reteta din caietul bunicii
Placinta cu dovleac - reteta din caietul bunicii

Placinta cu dovleac este unul dintre deserturile mele preferate si o prepar cu mare drag in fiecare toamna. Este foarte gustoasa si se face destul de usor. Modalitatea de preparare a retetei este descrisa mai jos.


Dragi prietene, vreau sa va propun sa incheiem aceasta saptamana cu un desert de sezon foarte usor de pregatit. Ce ziceti?  
Daca va place dovleacul, cu siguranta o sa indragiti si aceasta placinta cu dovleac, foarte buna si gustoasa.
Iubesc dovleacul, asa ca zilele acestea am facut, spre bucuria colegilor din redactie, o delicioasa placinta cu dovleac. Va marturisesc ca au fost foarte incantati iar placinta a “disparut” in cateva minute.
Stiati ca dovleacul este o sursa excelenta de antioxidanti si are putine calorii? Vitamina A si betacarotenul ne apara de afectiunile sezonului rece si intaresc sistemul imunitar. Citeste aici 10 motive pentru care e bine sa mananci dovleac!
Revenind la reteta, iata care sunt ingrdientele necesare pentru aluat:
- 350 ml ulei de floarea soarelui;
- 350 ml apa;
- un praf de sare;
- 700-800 g faina;
Umplutura:
- 2 kg dovleac;
- 350 g zahar;
- 2 pliculete de zahar vanilat;
- zahar pudra;
- scortisoara.
Cum se prepara placinta cu dovleac
1. Dovleacul se curata de coaja si samburi si se da pe razatoare.
2. Intr-o tigaie se pune dovleacul, scortisoara si zaharul si se amesteca din cand in cand.
3. Intre timp se pregatesc foile pentru placinta. Intr-un bol se pune apa, uleiul si sarea, iar faina se adauga treptat. Aluatul se framanta pana se dezlipeste de pe maini si se introduce in frigider pentru 30 de minute.
4. Se intinde cu sucitorul foaia de aluat, se toarna umplutura dulce si aromata, se niveleaza cu atentie si se acopera cu cealalta foaie de aluat.
Placinta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute. Dupa ce s-a racit, se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza.
Pofta buna!

Sursa foto: www.sxc.hu


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 11 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dovleac

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre reteta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre desert

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aluat

Spune-ne opinia ta despre "Placinta cu dovleac - reteta din caietul bunicii"



5 + 5 =

Cele mai citite articole

Inca de acum cateva saptamani, asteptam cu nerabdare in redactie anuntarea culorii vedeta a anului ...
Asa cum se intampla la fiecare sfarsit de an, ne gandim la cum va arata calendarul sarbatorilor ...
Nucile sunt surse importante de grasimi sanatoase si de fibre, astfel ca ofera o multime de ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
culoare tonica,este superba si reflecta forta pasiunea si curajul celui care o foloseste.
Articole pertinente . Īti arata calea spre o sanatate care izvoraste in primul rānd din natura.
si eu am un bambus si este mare sunt dana paa
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0