Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Placinta de dovleac cu umplutura dubla

Placinta de dovleac cu umplutura dubla
de la 2018-05-21
Placinta de dovleac cu umplutura dubla

Uneori nevoia de a manca ceva dulce poate aparea in cele mai rele momente, mai ales daca esti la dieta. De aceea, astazi iti propunem o idee culinara gustoasa, sanatoasa si nu foarte calorica.


PLACINTA DE DOVLEAC CU UMPLUTURA DUBLA
 

Ingrediente (2 portii)
  • 600 g dovleac placintar
  • 2 linguri samburi de rodie
  • 1 lingurita rozmarin tocat
  • 1 ceapa
  • 100 g vinete
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • sare
  • 120 g bulgur
  • 150 g ciuperci Champignon
  • piper
  • 100 g castane
  • 4 linguri ulei de masline extra virgin
  • 100 g telina
  • 1 lingurita curry
  • 60 g branza Feta
  • nucsoara macinata
 
Preparare
1. Dovleacul se spala, se taie in jumatati si se scot samburii cu o lingura.
 
2. Cuptorul se preincalzeste la 160 de grade aer recirculat.
 
3. Jumatatile de dovleac se ung cu 2 linguri de ulei de masline, se sareaza, pipereaza si se coc in cuptor, intr-o tava tapetata cu foaie de copt, aproximativ 40 minute.
 
4. Intre timp se inmoaie bulgurul in apa sarata cu pudra de curry.
 
5. Ceapa se curata si se taie cubulete. Ciupercile se curata si se taie in sferturi. Branza Feta se faramiteaza fin.
 
6. Cubuletele de ceapa se prajesc intr-o tigaie, intr-o lingura de ulei de masline incins, timp de 2 minute, iar apoi se adauga ciupercile, se condimenteaza cu sare si piper si se inabusa timp de 3-4 minute.
 
7. Bulgurul, branza Feta si patrunjelul se incorporeaza, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, dupa gust.
 
8. Castanele se taie in bucati mari. Vanata se spala si se taie cubulete. Tulpinile de telina se spala, se usuca prin tamponare si se taie in bucati fine.
 
9. Cubuletele de vanata, tulpinile de telina si castanele se prajesc intr-o tigaie cu restul de ulei de masline, timp de 4-5 minute. Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si rozmarin.
 
10. Jumatatile de dovleac se umplu cu fiecare umplutura si se coc aproximativ 15 minute, in cuptor. Se presara samburi de rodie pe jumatatile de dovleac si se servesc.

Pofta buna! 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre prajitura

Spune-ne opinia ta despre "Placinta de dovleac cu umplutura dubla"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


10 - 9 =

Cele mai citite articole

Balonarea si gazele intestinale sunt semne ale organismului care indica faptul ca ai probleme cu ...
Te gandesti sa calatoresti singura, insa nu te-ai hotarat unde sa mergi? Probabil ca ai multe ...
De curand, cercetatori de la Weizmann Institute of Science au inceput sa investigheze cai ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Cea mai buna apa este borsec apă minerală
Am preparat rulada. Este excelenta! Nu este nici foarte dulce, din contra este un dulce racoritor. ...
As vrea sa stiu dacă ceaiul de macese afectează în vreun fel sarcina?
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0