Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Plante aromatice la ghiveci: busuiocul

Plante aromatice la ghiveci: busuiocul
Plante aromatice la ghiveci: busuiocul

Busuiocul este folosit la diverse preparare culinare pentru ca ofera o aroma deosebita si un plus de savoare mancarurilor. Este o sursa importanta de fier, calciu, vitamina A, vitamina B6, magneziu si potasiu. Se foloseste cu succes si in medicina naturista deoarece contine uleiuri volatile si are proprietati antiseptice, bactericide, antiinflamatorii si cicatrizante.


Busuiocul este una dintre plantele aromatice care se cultiva foarte usor in ghiveci. Este un condiment recunoscut pentru proprietatile sale culinare si este extrem de apreciat in mancarurile italienesti, la supe si salate.
Busuiocul proaspat se adauga in sosuri, paste, salate, etc. Iata o reteta foarte gustoasa pe care iti recomand sa o incerci - supa de rosii cu busuioc.
S-a constatat ca busuiocul poate detoxifia ficatul, deoarece in frunze sunt prezente 6 substante cu actiune directa asupra celulelor hepatice.
Cum se prepara infuzia de busuioc?
Peste 200 ml de apa clocotita se adauga doua lingurite de planta uscata si maruntita. Se lasa la infuzat 5-10 minute si se beau 3 cani de ceai de busuioc pe zi: 2 dupa mesele principale, iar cea de-a 3-a seara, inainte de culcare.

Cultivare si ingrijire
Ghivecele de busuioc trebuie tinute intr-un loc luminos, dar nu in bataia directa a razelor de soare. Prefera solul fertil bogat in nutrienti.
Temperatura si lumina
Busuiocul nu tolereaza bine temperaturi sub 5°C, iar daca temperatura este prea scazuta, planta se usuca.
Udare
Se uda frecvent (de 2 ori pe saptamana), evitand baltirea apei in ghiveci.
Trebuie sa stii ca ghiveciul de busuioc plasat pe pervazul bucatariei sau pe balcon raspandeste o aroma foarte puternica si tine la distanta tantarii.
Cultiva si tu busuioc la ghiveci pentru a avea mereu la indemana frunze proapete pentru preparatele culinare!

Sursa foto: www.sxc.hu


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 4 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre busuioc

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre plante aromatice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre medicina naturista

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceai de busuioc

Spune-ne opinia ta despre "Plante aromatice la ghiveci: busuiocul"



4 + 8 =

Cele mai citite articole

In meniul unui restaurant te asteapta tot felul de preparate culinare care mai de care mai ...
Vitaminele au roluri biochimice importante si astfel sunt necesare pentru functia cognitiva. ...
Cercetatorii au descoperit ca exista o legatura stransa intre problemele de sanatate ale cavitatii ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Mi-a trebuit ceva timp sa aflu ( de la un prieten, medic ) ca uscaciunea pielii de pe mainile mele ...
Slujba mea ma expunea mai des la raniri usoare, taieturi, zgarieturi. Am observat, uitandu-ma si la ...
Nu prea dadeam importanta felului cum aratau unghiile mele: casante, patate ( pete albe sub unghii ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0