Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plantele nemuririi

Plantele nemuririi
Nu exista nicio formula magica ce poate sa-ti garanteze o viata lunga si sanatoasa, dar o nutritia echilibrata, exercitiul fizic si dragostea sunt ingredientele de baza. Plimbarile lungi in natura, deschiderea inimii pentru a asculta pasarile si greierii restaureaza trupul si spiritul.


Pe langa toate astea, exista plantele adaptogene, plantele longevitatii, care ajuta la mentinerea vitalitatii corpului. Corpul se straduieste in continuu sa-si mentina homeostazia, o delicata stare de echilibru necesar pentru supravietuire si vindecare. Daca apare starea de homeostazie negativa, sistemele restauratoare ale corpului nu mai functioneaza adecvat si se ajunge la oboseala, anxietate, depresie, insomnie, fluctuatii in greutate si libido diminuat. Aici intervin adaptogenele care ajuta corpul sa se adapteze, imbunatatindu-i raspunsul la stres si prelungindu-i viata.
Busuiocul
Hindusii cred ca este incarnarea unei divinitati, denumindu-l „ce neasemuit”. Reduce stresul, sporeste energia si incurajeaza longevitatea. Este bun pentru afectiuni cardiovasculare, hipertensiune si diabet. E bun si la alungarea insectelor.
Reishi (Ganoderma lucidum/lingurita zanei)
In traditia taoista i se spune „ciuperca nemuririi” si ajuta la sporirea enrgiei, fiind indicata in bolile coronariene, tulburarile imunitare, cancer, colesterol marit si artrita. 
Jiaogulan
Are o compozitie similara ginsengului si este numita de chinezi „iarba nemuririi”. Sporeste rata arderii grasimilor si apara foarte bine inima. Regleaza tensiunea si ridica nivelul colesterolului bun. 
Astragalus
Aceasta planta este foarte cunoscuta pentru efectele minunate asupra sistemului imunitar. Are capacitatea de a incetini procesul de imbatranire prin favorizarea sanatatii teleomerilor, „capacele” cromozomilor. 
Salvia
Ea nu este o planta adaptogena, insa favorizeaza longevitatea. Exista peste 900 de varietati de salvie cunoscute, cele mai folosite pentru vindecare fiind salvia de gradina si salvia spaniola. Aztecii o venerau spunandu-i „planta nemuririi”. Are efect imediat de calmare a congestiei, usurand respiratia si alungand durerile de cap, caci duce la o minte mai limpede si la o memorie mai buna. Creste chiar si calitatea somnului. 
 
Surse: www.viataverdeviu.ro; www.wholeliving.com/134013/herbs-eternity
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre longevitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre busuioc

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre salvie

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0