Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Poate fi grasimea abdominala benefica?

Poate fi grasimea abdominala benefica?
Da, este raspunsul uluitor al ultimelor cercetari. O anumita parte a tesutului adipos din regiunea stomacului ar putea juca un rol important in reglarea sistemului imunitar. Oamenii de stiinta cred ca noua descoperire au putea duce la crearea unor noi medicamente utile in cazul transplanturilor de organe si al unor boli autoimune, cum ar fi lupus si boala Crohn.


Este vorba de un anumit tip de grasime, identificata de cercetatorii de la Universitatea Loyola din Chicago, se gaseste in formatiunea numita epiploon sau omentum, un strat de tesut gras din interiorul abdomenului, atasat de stomac si care protejeaza intestinele. Epiploonul este unul dintre principalele depozite de grasime din corp. Cand se acumuleaza grasime, epiploonul se ingroasa si duce la intinderea pielii. Cum plastic spun oamenii de stiinta, acesta are forma unui sort si se poate intinde precum aluatul de pizza.
„Desi functia sa fiziologica nu este clar inteleasa, doctorii stiu de multi ani ca atasarea sa de organele vatamate ajuta la vindecarea tesutului”, a declarat, citat de zeenews.india.com, Makio Iwashima, unul dintre oamenii de stiinta din spatele descoperirii.
In ultima cercetare, Iwashima si colegii sai au demonstrat, folosind un cobai, ca epiploomul contine trei tipuri de celule ce oaca roluri esentiale in vindecarea tesuturilor: celule stem adulte, celule ce reduc inflamatia acuta si celule care previn raspunsuri imunitare inutile.
Pe baza noilor date, se poate ajunge la concluzia ca epiploonul are rolul de a recruta si extinde celulele specializate in vindecarea si regenerarea tesutului.
Totusi, daca ai prea multa grasime abdominala, este indicat sa tii dieta si sa faci sport, caci iti cresti riscul de a avea o inima bolnava.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasime abdominala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli autoimune

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0