Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Porumbul dulce: 4 beneficii uimitoare pentru sanatate

Porumbul dulce: 4 beneficii uimitoare pentru sanatate
Porumbul dulce: 4 beneficii uimitoare pentru sanatate

In aceasta perioada porumbul dulce se gaseste pe toate tarabele din piete. Pe langa faptul ca porumbul fiert sau copt este foarte gustos, are si o multime de beneficii pentru sanatate. Contine foarte putine calorii, asa ca nu iti va pune in pericol silueta. Descopera mai jos mai multe detalii despre beneficiile consumului de porumb!


Fiert sau copt, porumbul are un gust dulceag si este destul de satios. Contine o multime de substante benefice pentru sanatate, cum ar fi saponinele, alcaloizii, acizii grasi si alte glucide solubile.
De ce este bine sa consumi porumb?
Porumbul dulce este ideal pentru in salate si mancaruri. La pranz poti consuma o supa crema de porumb, iar seara, cand vii obosita de la serviciu si nu ai chef sa prepari mancaruri sofisticate, poti pregati o salata cu ton si porumb.
1. Contine foarte putine calorii
Foarte putine persoane stiu ca porumbul contine foarte putine calorii si nu pune in pericol silueta. Intensifica arderea grasimilor si este deosebit de important pentru buna functionare a digestiei.
2. Asigura aportul de vitamine si minerale
Avantajul consumului de porumb dulce este reprezentat de vitaminele din grupa B care are efect asupra functionarii sistemului nervos, a muschilor si a inimii.
3. Previne cancerul si bolile cardiovasculare
Pe langa  toate acestea, porumbul dulce contine o substanta numita beta criptoxantina care scade riscul de a dezvolta celule canceroase.
Indiferent cum il consumi, fiert sau copt pe gratar, porumbul dulce previne bolile cardiovasculare (datorita acidului folic) si iti imbunatateste memoria.
Zeaxanatina, o alta substanta care ofera cerealei culoarea galben, are un efect protector impotriva bolilor oftalmologice si contribuie la imbunatatirea vederii.
Consumul de porumb previne boli precum cistita cronica, ateroscleroze, obezitate, gastrita si ulcer, reumatism, artrita, amigdalita.
4. Scade nivelul colesterolului
Vitamina E, afla in compozitia porumbului, scade nivelul colesterolului, iar fibrele previn rententia de apa si regleaza tranzitul intestinal.
In concluzie, consuma porumb fiert sau copt ori de cate ori ai ocazia deoarece acest aliment este un adevarat izvor de sanatate.

Sursa foto: www.sxc.hu


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre porumb

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre porumb dulce

Spune-ne opinia ta despre "Porumbul dulce: 4 beneficii uimitoare pentru sanatate"



1 + 8 =

Cele mai citite articole

Cei care lucreaza in industria beauty stiu foarte bine ca ar da faliment daca reprezentantele ...
Lampile cu sare de Himalaya sunt cele mai naturale si mai sanatoase surse artificiale de lumina. ...
Limba nu este doar organul vorbirii, ci poate fi si un mod bun de a iti verifica starea generala de ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Serios? "O frantuzoaica nu ar purta niciodata o pereche de pantofi cu tocuri ametitoare nici ...
Bună ziua am un băiețel de 3ani când sta concentrat la tv sau la ...
Excelent!
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton