Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Poti preveni cancerul urmand aceste 7 sfaturi!

Poti preveni cancerul urmand aceste 7 sfaturi!
Poti preveni cancerul urmand aceste 7 sfaturi!
SanatateCancer

In tarile occidentale, peste o treime din toate cazurile de cancer au fost asociate cu dieta nesanatoasa. Alimentele procesate, pline de aditivi, conservanti, coloranti si alte substante toxice pot duce la diverse tipuri de cancer. Iata 7 sfaturi de la nutritionisti pentru prevenirea bolii:


1. Include in dieta alimente bogate in alicina

Studiile realizate recent au aratat ca alicina ajuta la inhibarea tumorilor. Alicina este un compus care se regaseste in usturoi, ceapa si praz. Consumate regulat, acestea stopeaza cancerul de prostata si de stomac.
Alte studii au constatat, de asemenea, ca populatia din tarile cu un consum ridicat de usturoi (cum sunt China, Japonia, Franta) are un risc redus de a suferi de cancer de stomac, de colon, pancreas si esofagian.

2. Evita excesul de proteine

In urma cu o suta de ani, John Beard, un medic scotian, a descoperit ca pancreatina reprezinta principalul mod de aparare al organismului impotriva proliferarii celulelor tumorale. Astfel, pentru a combate in mod eficient cancerul, redu consumul de alimente bogate in proteine.

3. Consuma alimente bogate in vitamina A si carotenoizi

Dovezile sugereaza ca exista o relatie inversa intre riscul de cancer si consumul de alimente bogate in vitamina A si carotenoizi. Carotenoizii sunt pigmenti care dau fructelor si legumelor culoarea specifica.

Cei mai puternici carotenoizi sunt betacarotenul, licopenul, luteina si zeaxantina. Efectul protector al acestor nutrienti s-a dovedit a fi deosebit de puternic pentru cancerul pulmonar, gastrointestinal, de pancreas, prostata, piele.

4. Redu aportul de grasime animala

Un aport crescut de grasimi animale a fost asociat cu un risc crescut de cancer. Un compus special, care pare sa joace un rol major in acest context este acidul arahidonic, gasit in principal in carnea rosie grasa. S-a demonstrat ca acest acid gras omega-6 stimuleaza cresterea cancerului si faciliteaza raspandirea acestuia in corp, iar unele dovezi sugereaza ca distruge sistemul imunitar.

In contrast, acizii grasi omega-3, gasiti in pestele gras precum somonul si macroul si in alte cateva alimente, inclusiv seminte de in si nuci, sunt considerati a avea un efect protector impotriva cancerului. Cu toate acestea, este intelept sa se limiteze aportul total de grasimi la aproximativ 10% din aportul caloric total , deoarece toate grasimile alimentare stimuleaza productia de bila, care la randul sau creste nivelurile de acid apocholic si acid litocolic in intestine, ambii avand proprietati cancerigene.

5. Consuma o multime de alimente bogate in quercetina

Quercetina este un bioflavonoid care are proprietati anti-cancer, anti-fungice, anti-bacteriene si anti-inflamatorii si care este concentrat in ceapa rosie si galbena. Conform unui studiu, o jumatate de ceapa pe zi poate reduce riscul de cancer la stomac cu 50%. In plus fata de ceapa galbena si ceapa rosie, surse bune mai sunt merele, leusteanul, broccoli, strugurii rosii, ciresele, citricele si fructele de padure.

6. Creste aportul de vitamina C si vitamina E

Vitaminele C si E sunt antioxidanti puternici care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi cauzatori de cancer. In plus, vitamina C si vitamina E poate inhiba formarea de nitrozamine, substante cu potential cancerigen. Cu toate acestea, impactul vitaminei C asupra formarii de nitrozamine poate fi relevant numai daca nu exista grasimi in stomac.

7. Include in dieta alimente bogate in zinc

Zincul este un mineral vital pentru producerea de mai mult de 200 de enzime esentiale in organism, una dintre ele fiind superoxid dismutaza (SOD). SOD este un important antioxidant care ajuta la protejarea organismului de efectele daunatoare ale radicalilor liberi. In plus, zincul ajuta sistemul imunitar sa distruga celulele anormale.

Sursa: www.healwithfood.org
Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta nesanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tumori

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre celule canceroase

Spune-ne opinia ta despre "Poti preveni cancerul urmand aceste 7 sfaturi!"



5 + 6 =

Cele mai citite articole

Magneziul este responsabil pentru numeroase procese biologice. Este al patrulea mineral din punct ...
Cresterea in greutate favorizeaza acumularea depozitelor de grasime in organism. Acestea pot afecta ...
Pe langa intrebuintarea in alimentatie, hreanul este si un bun medicament, fiind utilizat in ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
De vreo doua zile sunt din nou cu capul in " sfere-nalte" si iar am probleme cu carceii. ...
Uneori mi se intampla ca atunci cand ma ridic brusc de pe un scaun , pat etc. sa am senzatie de ...
Pe langa ameteli, eu mai am si probleme de concentrare, senzatie de presiune in ureche, vedere ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton