Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prajelile sunt mai periculoase decat crezi

Prajelile sunt mai periculoase decat crezi
Chiar si persoanele care lupta activ sa duca un stil de viata sanatos nu pot sa nege ca prajelile sunt gustoase. Aroma pe care o imprastie si senzatia pe care ti-o da fiecare imbucatura fac aceste alimente sa fie oarecum irezistibile. Numai ca prajelile vin la pachet si cu nenumarate efecte adverse pentru sanatate.


Risc de cancer
Consumul regulat de alimente care se prajesc in baie de ulei, cum ar fi gogosi, pui prajit, peste prajit sau cartofi prajiti creste riscul de cancer la prostata, conform unui studiu din 2013 efectuat de Fred Hutchinson Cancer Research Center. Aceasta conexiune este cauzata de formarea compusilor carcinogeni din alimentele care sunt gatite la temperaturi foarte inalte. 
Alimentele gatite la temperaturi mari, in special cele bagate in baie de ulei, contin multi compusi asociati stresului oxidativ si inflamatiei cronice. Si acestea cresc riscul de cancer. De exemplu, un piept de pui bagat in ulei un sfert de ora are de 10 ori mai multe astfel de substante chimice decat unul fiert o ora.
Cercetarile anterioare au demonstrat ca alimentele prajite cresc riscul de cancer de san, de esofag, de plamani si de pancreas.
Sanatatea cardiovasculara si a inimii
Conform unui studiu din 2011, femeile la postmenopauza care consuma mai mult peste prajit sunt supuse unui risc mai mare de probleme de inima. De fapt, o singura portie de peste prajit pe saptamana creste riscul de insuficienta cardiaca cu 48%. Cu toate ca pestele, in special cel gras, este recunoscut pentru faptul ca are acizi grasi omega-3 care imbunatatesc sanatatea cardiovasculara, prajirea in ulei anuleaza aceste efecte si creeaza compusi care sunt foarte daunatori inimii.
Substante chimice toxice
Cercetarile efectuate de cercetatorii spanioli si portughezi publicate in 2012 in Food and Chemical Toxicology au descoperit ca batoanele de peste prajit contin compusi furanici. Desi acestia imbunatatesc mirosul si gustul mancarii, sunt banuiti acum a fi carcinogeni.
In general, temperaturile ridicate produc mai multi derivati furanici, in timp ce prajelile indelungate fac acelasi lucru. Pe de alta parte, cu cate a trecut mai multa vreme de la prajire, cu atat scade si cantitatea de derivati furanici. Asadar, cand gatesti ceva la cuptor, asteapta 10 minute ca preparatul sa se raceasca si abia apoi invita lumea la masa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.64 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sfaturi de nutritie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatatea inimii

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0