Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise
Prajitura cu caise

Pandispanul cu caise este o prajitura aromata si pufoasa, care se pregateste cu ingrediente pe care le ai deja in bucatarie: oua, zahar, faina, ulei. Sa vedem mai jos cum se prepara prajitura cu caise:


Unul dintre cele mai bune deserturi ale verii este prajitura cu caise. Aceste fructe dulci-acrisoare contin antioxidanti care le ofera culoarea specifica.
Datorita continutului de nutrienti (calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc, vitamina A, vitamina C) caisele mentin sanatatea cardiovasculara si previn bolile respiratorii.
Prajitura se mai poate face cu cirese, visine, piersici, de fiecare data va fi la fel de gustoasa.
Caisele pot fi consumate in stare proaspata, cat si in compoturi, dulceturi, salate de fructe.
Ingrediente:
- 1/2 kg caise;
- 6 oua;
- 250 g zahar;
- 100 ml ulei;
- 150 ml apa;
- 400 g faina;
- 2 plicuri de zahar vanilat;
- 1 plic de praf de copt.
Cum se prepara prajitura cu caise:
Spalam caisele, le taiem in jumatate, indeparatam samburii si le feliem.
Intr-un bol incapator separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, adaugam zaharul si zaharul vanilat, apoi rand de rand galbenusurile. Cu o spatula amestecam de jos in sus.
Incorporam apa, uleiul si la final, faina si praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt iar deasupra asezam feliile de caise. Introducem prajitura in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute, pana se rumeneste. Ca sa fiti sigure ca este coapta, faceti testul cu scobitoarea.
Regula: nu deschide cuptorul in primele 20 de minute pentru ca pandispanul se va lasa.
Dupa ce se raceaste, se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza.
Pofta buna!



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre caise

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrediente

Spune-ne opinia ta despre "Prajitura cu caise"



7 + 8 =

Cele mai citite articole

Cu toate ca am avansat tehnologic foarte mult in ultimele decenii, inca stim foarte putine lucruri ...
Femeile viseaza inca din copilarie la o nunta si la un sot ca in povesti, insa viata ofera lectii ...
Rolul acestui test psihologic este de a te ajuta sa descoperi ce se afla in latura ascunsa a ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Toata lumea stie ca alimentele din ziua de azi nu prea mai au un asa mare continut de zinc din ...
Cine ar fi putut, cu exceptia medicului, sa asocieze scaderea in greutate si caderea parului, cu ...
Îmi doresc dar nu cred că voi reusi cu vânzarea acestor ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0