Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise
Prajitura cu caise

Pandispanul cu caise este o prajitura aromata si pufoasa, care se pregateste cu ingrediente pe care le ai deja in bucatarie: oua, zahar, faina, ulei. Sa vedem mai jos cum se prepara prajitura cu caise:


Unul dintre cele mai bune deserturi ale verii este prajitura cu caise. Aceste fructe dulci-acrisoare contin antioxidanti care le ofera culoarea specifica.
Datorita continutului de nutrienti (calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc, vitamina A, vitamina C) caisele mentin sanatatea cardiovasculara si previn bolile respiratorii.
Prajitura se mai poate face cu cirese, visine, piersici, de fiecare data va fi la fel de gustoasa.
Caisele pot fi consumate in stare proaspata, cat si in compoturi, dulceturi, salate de fructe.
Ingrediente:
- 1/2 kg caise;
- 6 oua;
- 250 g zahar;
- 100 ml ulei;
- 150 ml apa;
- 400 g faina;
- 2 plicuri de zahar vanilat;
- 1 plic de praf de copt.
Cum se prepara prajitura cu caise:
Spalam caisele, le taiem in jumatate, indeparatam samburii si le feliem.
Intr-un bol incapator separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, adaugam zaharul si zaharul vanilat, apoi rand de rand galbenusurile. Cu o spatula amestecam de jos in sus.
Incorporam apa, uleiul si la final, faina si praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt iar deasupra asezam feliile de caise. Introducem prajitura in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute, pana se rumeneste. Ca sa fiti sigure ca este coapta, faceti testul cu scobitoarea.
Regula: nu deschide cuptorul in primele 20 de minute pentru ca pandispanul se va lasa.
Dupa ce se raceaste, se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza.
Pofta buna!



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre caise

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrediente

Spune-ne opinia ta despre "Prajitura cu caise"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


4 - 3 =

Cele mai citite articole

Te gandesti sa calatoresti singura, insa nu te-ai hotarat unde sa mergi? Probabil ca ai multe ...
Durerile de spate sunt tot mai comune in randul oamenilor de toate varstele, fapt pentru care daca ...
Picioarele fine si frumoase nu se mentin cu usurinta, insa iti propunem o solutie care sa te ajute ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Cea mai buna apa este borsec apă minerală
Am preparat rulada. Este excelenta! Nu este nici foarte dulce, din contra este un dulce racoritor. ...
As vrea sa stiu dacă ceaiul de macese afectează în vreun fel sarcina?
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0