Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Prajitura cu pere si scortisoara - desert cu aroma de toamna

Prajitura cu pere si scortisoara - desert cu aroma de toamna
Prajitura cu pere si scortisoara - desert cu aroma de toamna

Nucile maruntite se potrivesc foarte bine cu scortisoara si perele moi iar rezultatul este delicios. pentru aceasta reteta se pot folosi si alte fructe, cum ar fi merele. Prajitura merge de minune cu o cafea!


Cand am facut pentru prima data aceasta prajitura cu pere, prietenii mei au fost placut impresionati. Nucile maruntite in combinatie cu scortisoara si perele moi ii ofera un gust deosebit. Este un desert de toamna nemaipomenit de bun!
Dulci si parfumate, perele au foarte multi nutrienti si putine calorii. Din pere se pot face compoturi, dulceturi si sucuri.
Pe langa faptul ca sunt delicioase, perele sunt o sursa excelenta de vitamina C, de care organismul nostru are atat nevoie!
Perele regleaza digestia si sunt recomandate in prevenirea obezitatii, diabetului, chiar si a cancerului!
Pentru ca au un continut ridicat de fibre, joaca un rol important in mentinerea glicemiei la limite normale. Trebuie sa precizam ca au rol esential in mentinerea unei digestii corespunzatoare, regland tranzitul intestinal si protejand colonul.
Revenind la reteta, iata care sunt ingredientele pentru prajitura cu pere:
- 300 g faina;
- 150 g zahar;
- 50 ml ulei;
- 300 ml lapte;
- 5 pere coapte;
- 100 g miez de nuca;
- 1 praf de copt;
- 2 pliculete de zahar vanilat;
- 1 lingurita de scortisoara.
Cum se prepara prajitura cu pere:
Intr-un bol incapator amestecam bine zaharul, zaharul vanilar cu uleiul si laptele, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.
Amestecam bine cu telul pana obtinem un aluat dens. Incorporam nucile tocate marunt, scortisoara si perele curatate de coaja si taiate felii subtiri. Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
Introducem prajitura in cuptorul incins pentru 45 de minute pana se rumeneste. Pentru a verifica daca s-a copt facem proba cu scobitoarea.
O servim pudrata cu zahar farin.
Pofta buna!

Sursa foto: pinterest.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nuci

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scortisoara

Spune-ne opinia ta despre "Prajitura cu pere si scortisoara - desert cu aroma de toamna"



8 + 8 =

Cele mai citite articole

Vitaminele au roluri biochimice importante si astfel sunt necesare pentru functia cognitiva. ...
In meniul unui restaurant te asteapta tot felul de preparate culinare care mai de care mai ...
Cercetatorii au descoperit ca exista o legatura stransa intre problemele de sanatate ale cavitatii ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Mi-a trebuit ceva timp sa aflu ( de la un prieten, medic ) ca uscaciunea pielii de pe mainile mele ...
Slujba mea ma expunea mai des la raniri usoare, taieturi, zgarieturi. Am observat, uitandu-ma si la ...
Nu prea dadeam importanta felului cum aratau unghiile mele: casante, patate ( pete albe sub unghii ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0