Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Prajitura cu pere si scortisoara - desert cu aroma de toamna

Prajitura cu pere si scortisoara - desert cu aroma de toamna
Prajitura cu pere si scortisoara - desert cu aroma de toamna

Nucile maruntite se potrivesc foarte bine cu scortisoara si perele moi iar rezultatul este delicios. pentru aceasta reteta se pot folosi si alte fructe, cum ar fi merele. Prajitura merge de minune cu o cafea!


Cand am facut pentru prima data aceasta prajitura cu pere, prietenii mei au fost placut impresionati. Nucile maruntite in combinatie cu scortisoara si perele moi ii ofera un gust deosebit. Este un desert de toamna nemaipomenit de bun!
Dulci si parfumate, perele au foarte multi nutrienti si putine calorii. Din pere se pot face compoturi, dulceturi si sucuri.
Pe langa faptul ca sunt delicioase, perele sunt o sursa excelenta de vitamina C, de care organismul nostru are atat nevoie!
Perele regleaza digestia si sunt recomandate in prevenirea obezitatii, diabetului, chiar si a cancerului!
Pentru ca au un continut ridicat de fibre, joaca un rol important in mentinerea glicemiei la limite normale. Trebuie sa precizam ca au rol esential in mentinerea unei digestii corespunzatoare, regland tranzitul intestinal si protejand colonul.
Revenind la reteta, iata care sunt ingredientele pentru prajitura cu pere:
- 300 g faina;
- 150 g zahar;
- 50 ml ulei;
- 300 ml lapte;
- 5 pere coapte;
- 100 g miez de nuca;
- 1 praf de copt;
- 2 pliculete de zahar vanilat;
- 1 lingurita de scortisoara.
Cum se prepara prajitura cu pere:
Intr-un bol incapator amestecam bine zaharul, zaharul vanilar cu uleiul si laptele, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.
Amestecam bine cu telul pana obtinem un aluat dens. Incorporam nucile tocate marunt, scortisoara si perele curatate de coaja si taiate felii subtiri. Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
Introducem prajitura in cuptorul incins pentru 45 de minute pana se rumeneste. Pentru a verifica daca s-a copt facem proba cu scobitoarea.
O servim pudrata cu zahar farin.
Pofta buna!

Sursa foto: pinterest.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nuci

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scortisoara

Spune-ne opinia ta despre "Prajitura cu pere si scortisoara - desert cu aroma de toamna"



8 + 10 =

Cele mai citite articole

Lipsa activitatii fizice, administrarea de antibiotice, stresul, anxietatea si consumul in exces de ...
Bacteriile si virusurile responsabile de racelile de sezon reprezinta principalele cauze ale ...
Exista numeroase studii care atesta faptul ca o mare parte din bolile cronice (bolile de inima, ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
De 2 zile am inceput si eu sa beau ... abia astept sa vad daca da rezultate si la mine, va tin la ...
Pare un ceai bun dar nu stim cum sal pregatim sau sal cumparam. Unde se gaseste ?sau prepararea sa ...
Este parfumata;, frumoasa, alintata!exact cum suntem noi femeile

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton