Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prajitura cu visine

de Alina Ilie la 2014-06-19
Prajitura cu visine
Visinele, fructe revitalizante ale verii, au un continut variat de vitamine (A, B, C, E). De asemenea, sunt bogate in saruri minerale (potasiu, fier, calciu, magneziu, zinc), apa si zaharuri. Ajuta la detoxifierea organimsului si sunt indicate in curele de slabire.


Prajitura cu visine imbina perfect gustul dulce al blatului cu cel al fructelor acrisoare.
Dupa preferinte, visinele se pot inlocui cu cirese, caise sau piersici. Pentru aceasta reteta puteti folosi atat visine proaspete cat si congelate.
Aceste fructe de sezon sunt o sursa pretioasa de substante nutritive. In compozitia lor se afla vitaminele C si E, vitamine din complexul B dar si minerale precum calciu, zinc, fosfor, cupru. Sunt ideale pentru revitalizarea si tonifierea organismului.
Fructe acrisoare, visinele ajuta la eliminarea toxinelor din corp si stimuleaza digestia prin continutul de fibre. Potasiul din compozitia lor contribuie la stabilizarea ritmului cardiac. Au actiune usor laxativa, ameliorand constipatia.
Revenind la reteta, iata care sunt ingredientele necesare:
- 1/2 kg de visine;
- 450 g faina;
- 150 ml ulei;
- 5 oua;
- 120 ml lapte;
- 250 g zahar;
- 1 plic de praf de copt;
- 1 plic de zahar vanilat.
Cum se prepara prajitura cu visine:
Scoatem samburii din visine si le punem intr-o sita la scurs cca. 20 de minute.
Intr-un bol incapator mixam zaharul si zaharul vanilat cu ouale, adaugam treptat, mixand in continuare la o viteza mica, si uleiul.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga putin cate putin in compozitie. Se amesteca usor pana se incorporeaza.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dam visinele prin faina si le aranjam una langa alta peste compozitie.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit cam 30-40 de minute pana este gata. Introducem o scobitoare in mijlocul prajiturii pentru a verifica daca este coapta.
Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca. Presaram zahar pudra si portionam.
Pofta buna!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe de sezon

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre faina

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0