Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Prajitura cu visine

Prajitura cu visine
Prajitura cu visine

Visinele, fructe revitalizante ale verii, au un continut variat de vitamine (A, B, C, E). De asemenea, sunt bogate in saruri minerale (potasiu, fier, calciu, magneziu, zinc), apa si zaharuri. Ajuta la detoxifierea organimsului si sunt indicate in curele de slabire.


Prajitura cu visine imbina perfect gustul dulce al blatului cu cel al fructelor acrisoare.
Dupa preferinte, visinele se pot inlocui cu cirese, caise sau piersici. Pentru aceasta reteta puteti folosi atat visine proaspete cat si congelate.
Aceste fructe de sezon sunt o sursa pretioasa de substante nutritive. In compozitia lor se afla vitaminele C si E, vitamine din complexul B dar si minerale precum calciu, zinc, fosfor, cupru. Sunt ideale pentru revitalizarea si tonifierea organismului.
Fructe acrisoare, visinele ajuta la eliminarea toxinelor din corp si stimuleaza digestia prin continutul de fibre. Potasiul din compozitia lor contribuie la stabilizarea ritmului cardiac. Au actiune usor laxativa, ameliorand constipatia.
Revenind la reteta, iata care sunt ingredientele necesare:
- 1/2 kg de visine;
- 450 g faina;
- 150 ml ulei;
- 5 oua;
- 120 ml lapte;
- 250 g zahar;
- 1 plic de praf de copt;
- 1 plic de zahar vanilat.
Cum se prepara prajitura cu visine:
Scoatem samburii din visine si le punem intr-o sita la scurs cca. 20 de minute.
Intr-un bol incapator mixam zaharul si zaharul vanilat cu ouale, adaugam treptat, mixand in continuare la o viteza mica, si uleiul.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga putin cate putin in compozitie. Se amesteca usor pana se incorporeaza.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dam visinele prin faina si le aranjam una langa alta peste compozitie.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit cam 30-40 de minute pana este gata. Introducem o scobitoare in mijlocul prajiturii pentru a verifica daca este coapta.
Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca. Presaram zahar pudra si portionam.
Pofta buna!


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe de sezon

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre faina

Spune-ne opinia ta despre "Prajitura cu visine"



2 + 4 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "Prajitura cu visine"

dorina @ 20-Iun-2014
"Voi incerca aceasta reteta in weekend. Sotul meu adora prajiturile facute in casa."
Balint Maria @ 20-Iun-2014
"este f. ok. Un singur lucru lipseste...".Intr-un bol incapator mixam zaharul si zaharul vanilat cu ouale"...dar nu scrie la ingrediente...nimic de ou. Cate buc ?"
adria @ 20-Iun-2014
"Cate oua?...ce cantitate de visine?"

Cele mai citite articole

Oregano este o planta utilizata din timpuri stravechi pentru proprietatile sale exceptionale. ...
"Nu sari peste micul dejun". Este sfatul pe care toti nutritionistii il dau si au dreptate. ...
In decursul vietii este normal si natural sa trecem prin toate starile: de la fericire la tristete, ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Buna seara mi ar place sa faca si minuni si sa ma simt si bine si iubita
Delicioasa, multumesc ! M.Dionian
Dar supa instant chinezeasca pe care o mananca copiii mei aproape in fiecare zi fara sa ma asculte ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton