Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Prajitura cu visine

Prajitura cu visine
Prajitura cu visine

Visinele, fructe revitalizante ale verii, au un continut variat de vitamine (A, B, C, E). De asemenea, sunt bogate in saruri minerale (potasiu, fier, calciu, magneziu, zinc), apa si zaharuri. Ajuta la detoxifierea organimsului si sunt indicate in curele de slabire.


Prajitura cu visine imbina perfect gustul dulce al blatului cu cel al fructelor acrisoare.
Dupa preferinte, visinele se pot inlocui cu cirese, caise sau piersici. Pentru aceasta reteta puteti folosi atat visine proaspete cat si congelate.
Aceste fructe de sezon sunt o sursa pretioasa de substante nutritive. In compozitia lor se afla vitaminele C si E, vitamine din complexul B dar si minerale precum calciu, zinc, fosfor, cupru. Sunt ideale pentru revitalizarea si tonifierea organismului.
Fructe acrisoare, visinele ajuta la eliminarea toxinelor din corp si stimuleaza digestia prin continutul de fibre. Potasiul din compozitia lor contribuie la stabilizarea ritmului cardiac. Au actiune usor laxativa, ameliorand constipatia.
Revenind la reteta, iata care sunt ingredientele necesare:
- 1/2 kg de visine;
- 450 g faina;
- 150 ml ulei;
- 5 oua;
- 120 ml lapte;
- 250 g zahar;
- 1 plic de praf de copt;
- 1 plic de zahar vanilat.
Cum se prepara prajitura cu visine:
Scoatem samburii din visine si le punem intr-o sita la scurs cca. 20 de minute.
Intr-un bol incapator mixam zaharul si zaharul vanilat cu ouale, adaugam treptat, mixand in continuare la o viteza mica, si uleiul.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga putin cate putin in compozitie. Se amesteca usor pana se incorporeaza.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dam visinele prin faina si le aranjam una langa alta peste compozitie.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit cam 30-40 de minute pana este gata. Introducem o scobitoare in mijlocul prajiturii pentru a verifica daca este coapta.
Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca. Presaram zahar pudra si portionam.
Pofta buna!


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe de sezon

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre faina

Spune-ne opinia ta despre "Prajitura cu visine"



8 - 1 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "Prajitura cu visine"

dorina @ 20-Iun-2014
"Voi incerca aceasta reteta in weekend. Sotul meu adora prajiturile facute in casa."
Balint Maria @ 20-Iun-2014
"este f. ok. Un singur lucru lipseste...".Intr-un bol incapator mixam zaharul si zaharul vanilat cu ouale"...dar nu scrie la ingrediente...nimic de ou. Cate buc ?"
adria @ 20-Iun-2014
"Cate oua?...ce cantitate de visine?"

Cele mai citite articole

In foarte multe cazuri, Google s-a dovedit a fi cel mai bun prieten al tau, avand in vedere ca pare ...
Cei care lucreaza in industria beauty stiu foarte bine ca ar da faliment daca reprezentantele ...
Limba nu este doar organul vorbirii, ci poate fi si un mod bun de a iti verifica starea generala de ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Serios? "O frantuzoaica nu ar purta niciodata o pereche de pantofi cu tocuri ametitoare nici ...
Bună ziua am un băiețel de 3ani când sta concentrat la tv sau la ...
Excelent!
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton