Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Prajitura de post cu gem si nuca

Prajitura de post cu gem si nuca
Prajitura de post cu gem si nuca

Prajitura cu nuca si gem este atat de delicioasa incat nu vei crede ca este de post. Este un dulce potrivit in orice moment al zilei, care se prepara foarte usor si nici nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Afla mai jos cum se prepara prajitura cu gem de prune si nuca!


Postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut in popor si ca Postul Sfintei Marii sau Santamariei, dureaza 2 saptamani (1-14 august), iar singura dezlegare la peste este pe 6 august. Este al treilea post din an, dupa Postul Pastelui si cel al Sinftilor Apostoli Petru si Pavel.
Iata o prajitura de post, foarte savuroasa, potrivita in orice moment al zilei, care se prepara foarte usor.
Ingrediente;
- 15 linguri de apa;
- 15 linguri de zahar;
- 15 linguri ulei;
- 1 praf de copt;
- 1 esenta de rom;
- 300 g gem de prune;
- 350 g faina;
- 200 g miez de nuca;
- zahar pudra.
Prajitura de post cu gem si nuca - modalitate de preparare
1. Apa, uleiul si zaharul se amesteca bine, apoi se adauga praful de copt si esenta de rom.
2. Se incorporeaza treptat faina si se framanta bine aluatul pana nu se mai lipeste de degete. O bucata mica de aluat se pune in congelator pentru 10 minute.
3. Nuca se prajeste putin, apoi se taie marunt si se amesteca cu gemul de prune.
4. Aluatul se intinde cu sucitorul iar foaia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pune compozitia de nuca si gem. Se scoate din congelator bucatica de aluat si se da pe razatoare (uniform, deasupra compozitiei).
5. Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, iar dupa ce se raceste prajitura, se presara zahar pudra.
Sursa foto: www.sxc.hu


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.08 din 5 - 6 voturi.

Articole similare


Mai multe articole despre prajitura de post cu gem si nuca

Articole similare


Mai multe articole despre prajitura de post

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nuca

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gem

Spune-ne opinia ta despre "Prajitura de post cu gem si nuca"



4 - 2 =

Cele mai citite articole

Se zice ca “un mar pe zi tine medicul departe” si daca tinem cont de beneficiile pe care merele le ...
Anul 2018 a rasfatat cinefilii cu filme de Oscar si blockbustere, iar aceasta vara promite sa aduca ...
O piele mai tanara mentinuta pana la o varsta inaintata este visul oricarei femei. Poti invinge ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Offf, de ce scriu unii articole, daca nu cunosc clar unele notiuni? La inceputul articolului ...
Rochie neagra cu sclipici,la baza gatului tot înconjurul gatului,banda aurie .Cu pantofi ...
Va rog nu ne mai trimiteți rețeta de humus pe telefon ma deranjează. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0