Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preferi vinul alb sau vinul rosu? Beneficiile pentru sanatate

de Sunt Fericita la 2015-08-18
Preferi vinul alb sau vinul rosu? Beneficiile pentru sanatate
Pentru multe dintre noi, un pahar de vin pe zi, "tine medicul departe". Tu preferi vinul rosu sau vinul alb?


Desi poate parea absurd, adevarul este ca daca il consumam moderat, vinul ajuta la prevenirea bolilor de inima si imbunatateste sistemul imunitar. In plus, acesta contine si minerale, benefice pentru sanatate: calciu, magneziu, vitaminele B, care ajuta la functionarea sistemului nervos.

Persoanele care beau un pahar de vin pe zi prezinta un risc mai mic de a suferi de boli ale sistemului cardiovascular si reduc sansele unui infarct miocardic si aparitia bolilor coronariene.

De ce este mai sanatos vinul rosu decat vinul alb

Secretul gustului unui vin veritabil consta in coaja boabelor de struguri din care acesta este produs. In cazul vinului alb, acesta este preferat pe timpul verii, deoarece se consuma cu gheata si este ideal pentru serile calduroase. In schimb, vinul rosu aduce numeroase beneficii sanatatii organismului tau.

"Principala diferenta in ceea ce priveste elaborarea vinurilor rosii si albe consta in faptul ca vinul alb se face pur si simplu prin strivirea strugurilor albi pentru a se obtine un lichid (mustul alb) care apoi fermenteaza singur pana se transforma in vin", explica Rafael Somonte, enolog si director tehnic la cramele 'Dominio de Tares'.

In plus, pentru producerea vinului rosu, coaja strugurilor rosii se macereaza impreuna cu mustul timp de 20 de zile. Astfel, vinul rosu  fermenteaza in contact cu tescovina, iar pigmentii si celelalte elemente benefice din coaja vor fi trase in bautura obtinuta.

Totusi, vinul nu este recomandat femeilor insarcinate, care alapteaza si persoanelor care iau anumite medicamente, ori sufera de anumite boli.

Un consum moderat de vin presupune un pahar de 200-250 de ml.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.9 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vin

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vin alb

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vin rosu

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0